ЗАД КУЛИСИТЕ
Крият бащите на децата си, крият годините си и постоянно плащат данък “обществено мнение”

Противно на очакванията, манекенките Цеци Красимирова и Снежина Вълкова не влязоха във “ВИП-Брадър”. Жалко! Конкуренцията между две красавици винаги е толкова ожесточена, че шоуто щеше да е с гарантиран успех. Манекенките познават перфектно калните хватки и са готови на всичко, за да постигнат победата. Хората ги смятат за едни празноглави дългокраки живи барбита, които се мятат от легло в легло. Това съвсем не е така. Животът на манекенката е низ от диети, лишения, постоянно отбиване на мъжки атаки, полепнали по телата им похотливи погледи и ужасяваща самота.

Раждането на дете не им осигурява охолство. Налага се в името на бъдещето му да се съобразяват с мъже, които никога не биха им предложили брак, но ги имат за свои официални наложници. Борбата за оцеляване е чувството, което ги ръководи.
Войната в манекенските среди е на няколко фронта. Битката за конкурса “Мис България” може и да е отнела живота на Илия Павлов, може и да не е. Но със сигурност това е причината за убийството на шефа на фирмата “Интерсаунд” Васил Папазов.
Убийството стана повод България да загуби лиценза си за участие в международния конкурс “Мис Свят”, принадлежащ на “Интерсаунд”, заедно с другия лиценз - за “Мис Вселена”.
Тази година “Мис България” отново не мина без скандал. Спорът кой има право да организира конкурсите е от 1993 година. За марката тогава претендираха Росен Николов и Васил Папазов. Папазов твърдеше, че е заплашван, но никой не го прие насериозно до 1997 година, когато историята приключи с неговия разстрел.
За разлика от тези неща, с които шега не бива, войните между манекенките са често много забавни. Понякога играта е толкова оспорвана, че вървят даже залози коя от миските ще надделее. Надцакването включва различни прийоми - смяна на обувки преди качването на сцената, слабително в сока, черни магии. Този, който е измисил сентенцията, че женската дружба е невъзможна, вероятно е имал предвид именно миските.
Те толкова се мразят помежду си, че понякога не виждат нищо друго в заслепяването си. Не им е лесно. При цялата тази омраза се налага да лицемерничат и да се правят на първи приятелки, тъй като другото характерно нещо за тях е, че ги наблюдават от всички страни. Популярността ги лишава от възможността да заминат някъде на почивка или да се опитат да срещнат мъжа на живота си в някой сайт.
Появата на “Мис България” от 2001 година Таня Карабелова в “сладур.ком” лъсна наяве при над 30 000 души анонимни участници. Интересът към нея се засилва от факта, че достъпът до нейния профил е в графата “платени услуги”. Журналистите проникнаха вътре и разголиха стремежа на манекенката да води нормален живот.
Никой никога в живота ми не ми е предлагал брак, призна скоро с тъга друга една хубавица - Евгения Калканджиева.
Самотна почивка на Канарските острови на бившата “Мис България” Ивайла Бакалова пък породи множество коментари: “Изоставил ли я е той? Вече не живеят ли заедно с бащата на детето й?”
Истината разочарова търсачите на силни усещания. Оказа се, че красавицата е била там при роднини. Бакалова е свикнала върху нея да са фокусирани много погледи. Научила се е да не обръща внимание на слуховете за себе си. Закалка получава още при първата си титла. Няколко дни преди конкурса за “Мис България” името й се появява в публикации като предвиждана победителка, а коментарът е, че всичко е нагласено. Бакалова избухва в сълзи и отива при шефката на “Мегаталант” Дарина Павлова, за да й заяви, че оттегля участието си, тъй като е жестоко обидена от тези писания. Павлова я спира. Предупреждава я, че цената на титлата е висока и това е неизменна част от пътя към победата. След обявяването на победителката тя казва: “Аз съм материално задоволена жена и не може нищо да ме накара да манипулирам журито!”
Миската е разглезена от луксозни подаръци и трудно се впечатлява.
Но една от най-ценните за нея вещ е френска монета от XIX век, подарена й от президента на МG-корпорация Илия Павлов и съпругата му.
Една от дълбоко критите тайни е тази на топмодела на „Ивет фешън” Евгени Ангелов (28). Той бе нападнат преди години от качулати мъже и рязан по лицето с нож. Евгени може би знае кои са били нападателите, но никога не го е заявявал публично. По подобен начин пострада и манекенката Евелина Дойчинова. Да не забравяме, че и Калканджиева преди десет години отнесе удар с нож в корема.
Красивата рекламна мениджърка на модна агенция “Мегаталант” Мария Станева, майка на две деца, също има болезнен спомен - лиснатата през 2002 година в лицето й киселина.
Тайната на “Мис” Теодора Бургазлиева са подигравките, които е отнасяла от съучениците си като малка. Висока като върлина, стърчаща с една глава над момчетата, Бургазлиева ходела сгъната, за да не прави впечатление. След изкаран курс по манекенство се научила да върви изправена и започнала с пълни шепи да взема от мъжкото възхищение.
През 2002 година бивша манекенка пък се обеси на примка от вратовръзки.
Какво е накарало Антоанета Славова да приключи по този кошмарен начин живота си само на 21 години, е тайна. Самоубийството беше отдадено на депресия.
Пикантерия е кой подари платинения часовник с брилянти на Наталия Гуркова и кое е тайнственото й гадже в Америка. Да, ама не казва.
Една от най-загадъчните миски е Магдалина Вълчанова. С брат-психопат, убил и разчленил собствената им майка, повишеният интерес към нея е обясним. Маги по безспорен начин защити реномето си, като стана лице на неправителствената организация “Фейс ту фейс”. Тя се занимава с проблемите на жени, жертви на трафика на бели робини. Доказателството, че миските не мислят само за маникюра си.
Провалени конкурси, неспечелени кастинги, липса на любов и множество случайни връзки с “чичко-паричковци” – това не рядко кара родните клрасавици да посягат към чашката, а, казват, и към дрогата. Други пък, изпаднали в депресия, спират да се хранят и бързо-бързо стават анорексички. Историята помни не един и два подобни случая…

Ралица ХАДЖИСОТИРОВА