Теодора Баташова: Вера Кочовска предсказа, че синът ми ще умре млад

"Вера Кочовска предрече на Андрей, че ще си отиде рано от този свят", започна изповедта си майката на актьора Теодора Баташова.

"Вера Кочовска предрече на Андрей, че ще си отиде рано от този свят", започна изповедта си майката на актьора Теодора Баташова.

Оказа се, че приживе Андрей Баташов е посетил пророчицата Вера Кочовска, от която е разбрал, че не му остава още много. Разговорът го е ужасил, оставил го е почти безмълвен за известно време. Среща, за която обществеността не знае, защото талантливият актьор никога не е споделял за това. Среща обаче, която се оказва знакова не само за съдбата, но и за ранната смърт на Баташов.<br /> .............<br /> <br /> &bdquo;Преди години Андрей беше отишъл при Вера Кочовска. Тя ми е казвала, че той е прероденият Яворов. Но има нещо, което той не е посмял да ми каже, казал го е на съпругата си след това &ndash; че рано ще умре &ndash; като Яворов. Беше наистина доста разстроен, когато се върна след тази среща...&rdquo;, разкри за първи път майка му Теодора.<br /> <br /> &bdquo;Мъчно ми е да повярвам, че него го няма&rdquo;, не успя да сдържи сълзите си майката на Андрей в трогателната си изповед, която си позволи да даде пред цяла България. Пред Станция Нова и Люба Кулезич Теодора Баташова едва говореше от мъка, описваше с възхищение и много тъга единствения си син Андрей, който напусна този свят на 29 ноември от полиорганна недостатъчност едва на 45-годишна възраст. Последното нещо, което е успял да каже Андрей Баташов, преди да си отиде, е думата &bdquo;мама&rdquo;! &bdquo;Събудил се е от комата и е казал само &bdquo;мама&rdquo;, сподели Баташова.<br /> &bdquo;Андрей много се дразнеше от определението &bdquo;секссимвол&rdquo;, никога не го е приемал. Казваше ми: &bdquo;Мамо, пак съм секссимвол, не могат ли да кажат какъв актьор съм, да ме критикуват в ролите ми или пък да ме похвалят&rdquo;, сподели майка му Теодора.<br /> <br /> Въпреки трогателните думи и на вдовицата на Андрей Баташов &ndash; Боряна, която със сълзи на очи каза, че се е опитала да отклони мрачните мисли от съзнанието на съпруга си, но опитите не са били успешни, майката на големия актьор намекна, че той така и не е открил жената за себе си. И единствено от етична гледна точка няма да сподели кои са имената на жените, които са имали възможност да станат, но не са могли негови истински половинки в живота.<br /> <br /> &bdquo;Не е етично да говоря за това, но искам само да кажа, че за мен просто нивата бяха различни. Андрей не можа да намери жената, която, както казваше той &ndash; като доня Маргарита стои на една педя от рамото му&rdquo;, заяви майката на актьора.