ТРАЙЧО ТАЛИСМАНА: ИСКАХ ТОДОР КОЛЕВ ДА МИ СТАНЕ БАЩА!

БЛЯНОВЕ

БЛЯНОВЕ

Голям фен съм на Лили Иванова, но тя не ме обича - кахъри се най-големият фен на естрададжиите

47-годишният Траян Михайлов е известен с това, че на всеки концерт и телевизионно състезание винаги седи на първия ред. Изтупан в костюм, естрадният запалянко следва музикантите по концертите им в цялата страна. Има запазено безплатно място на всеки концерт в НДК. Пази като реликва автографи и дрехи, подарени му от бившите ни естрадни звезди. Заради тази му краста го наричат Трайчо Талисмана. Тези дни в музикантското съсловие се зашушука как естрадната прима Лили Иванова мярнала в залата по време на концерт във Варна Трайчо, спряла концерта си и го изгонила с гръм и трясък. “Женски Тайни” откри за коментар кадема на родната лека музика в НДК, където за да е по-близо до своите кумири, той се е хванал като общ работник.

- Вярно ли е, че Лили Иванова е спряла концерта си във Варна заради теб и те е изгонила от залата?
- Аз във Варна не съм ходил от 1996 г. Може ли аз да не помня къде съм ходил? Пълни измислици са това.
- От всички в музикантската гилдия защо само Лили Иванова не те обича?
- Е, не че не ме обича. Никога не ме е обидила. Преди доста години си говорехме, но сега какво й стана, не знам. Ходя на всичките й концерти. На промоциите й не ходя, защото знам, че ще стане гаф, ако отида. Много пъти съм бил в компанията на нейни фенове и от тях знам, че не ме понася. Преди няколко години, когато шоуто на Тодор Колев “Как ще ги стигнем...” беше голям хит, Лили Иванова беше гост и се изцепи: “Тоя Трайчо” не го искам на първия ред. Стана ми много мъчно. Аз съм й толкова голям фен, а тя ме напъди.
- А вярно ли е, че преди година си обрал апартамента на Йорданка Христова?
- Абе, глупости! И аз чух, че съм го бил разбил и съм й отмъкнал някакви антики, пари и злато. Откакто се познавам с нея, никога не съм и помислял да й направя зло. Освен това как да я обера, като аз не съм стъпвал у тях? Знам къде живее, но не съм й ходил на гости. И децата й познавам. Уважават ме, обичат ме и ми имат пълно доверие. Данчето ми е кръстница. Eдин ден ме заведе в църквата “Света Троица” и ме кръсти. Тя е кръстница и на Ники Кънчев. С Данчето се познаваме още от “Златния Орфей” през 1992 г. Не съм пропуснал нито един “Златен Орфей”. На гала-вечерята грабнах микрофона и запях “Камъните падат”. Тогава беше голям хит и беше специален поздрав за Данчето Христова. Освен голям фен аз съм и много добър имитатор. Знам всеки един певец как ходи, как излиза на сцената и как пее и ги имитирам по купоните. Копирам ги едно към едно.
- А защо й казвате “майко”? Не се ли сърди?
- Тя е единствената жена, която мога да си позволя да нарека “майче”. Аз нямам майка и съм казвал “майко” само на две мои учителки от домовете, в които съм израснал. Аз съм живял само по домове за сираци до 20-ата си годишнина. Първо бях в град Роман, после в София, в квартал “Бояна”, после ме преместиха във Варна. Родителите ми са починали, но и аз не знам защо от всичките си 8 деца са изоставили само мен. Имам още четири братя и три сестри. Преди да се уредя да работя в НДК, бях работник в “Чистота”-та и пощальон. Баща съм искал да казвам само на Тодор Колев, защото той ми даде шанс да ме виждат хората в продължение на 8-9 години. Бях в шоуто му “Как ще ги стигнем...”, както сега Ванката помага в “Шоуто на Слави”. Имах малки реплики и средни роли. Той ме направи известен. Когато Тодор Колев ме пита в шоуто си каква е мечтата ми, аз му казах: “Искам да ми станеш баща!”
- Как реагира той?
- Стана му кеф, но не ме осинови. Той си има син и дъщеря. До ден-днешен много ме уважава и си останахме добри приятели.
- С кои от естрадните ни звезди си близък?
- Първата ми приятелка беше Стефка Берова. Тя ме качи на сцената. Когато бях в отпуска пет дни, докато бях войник, тя идва да ме види. Караше една “Лада-Комби”. Тя беше жената, която ме запозна с историята на българската естрада - от това, как да станеш известен, до това, как да се обличаш. Втората ми приятелка беше Катя Филипова. Тя обаче по-рядко пее вече, само на партита. Други приятели са ми Кичка Бодурова, Мими Иванова, Мая Нешкова, “Трик”, “Домино”, “Шик”... От артистичните среди съм близък с Георги Калоянчев, Тодор Колев и Стоянка Мутафова. Емил Димитров пък ме водеше по кръчми и дискотеки и винаги ме черпеше. Даже ми даваше пари, когато закъсам. Ходил съм и на купони във вилата му в “Княжево”. Събираше музиканти, артисти и правеше много яки запои. Не канеше обаче случайни хора. От по-младите се познавам с Галя и Миро от “Каризма”, Мария Илиева, Софи Маринова. Аз чалга не слушам, само стари шлагери харесвам, но с Азис също се познавам. Много добър човек е, но хората познават само сценичния му образ. Мислят си, че като се облича с женски дрехи и има женски маниери, е долен човек. Не е никакъв гей. Уж се ожени за Китаеца, но никой не е видял Азис да прави секс с мъж, нали?
- Винаги си стегнат и изтупан в скъпи костюми. Кой ти ги подарява?
- Аз не крия, че повечето от естрадните ни звезди ме поят и обличат. Нали съм техен талисман?! Че аз от построяването на НДК до днес не съм пропуснал нито едно мероприятие. Запазена марка ми е да седна на първия ред. Когато не ме видят на концерт, ме търсят, защото съм им кадем. Росица Кирилова даже беше казала, че ако не ме види в залата, не й върви. Много от по-старите си сценични костюми ми подарява Здравко от дует “Ритон”, Красимир Гюлмезов от дует “Шик” и Развигор Попов. Веселин Маринов ми подари два куфара с дрехи. Винаги съм в крак с модата. Костюмите са прекалено лъскави и много скъпи, но аз ги нося само по тежки мероприятия.
- Кой подарък ти е най-скъп?
- За мен най-важното е не да ме облекат и нахранят, а това, че си оставаме приятели за цял живот. Един златен синджир с кръст от Йорданка Христова е моят талисман.

Едно интервю на Ивайла ИВАНОВА

  • Категории:
  • Тагове: