СРЕЩА С КУМИР
Д-р Мария Матева е известен радиестезист и почитател на окултните науки. Днес тя ни предлага своя опит като официален лекар, природолечител и радиестезист (биокомпютър) с надеждата да продължим живота си колкото нейния. Тя е на 85 години и не е престанала да вярва в дълголетието.

СЪВЕТИТЕ НА Д-Р МАТЕВА:
• Сутрин при събуждане раздвижете ръката във всички стави и във всички възможни посоки (рамо, лакът, китка, пръсти). Същото сторете с другите крайници, врат, пояс, последователно, не едновременно. През това време се завръща сънното тяло (разсънване).
• Поемете въздух бавно, дълбоко, задръжте го, издишайте бавно.
• Изпийте чаша топла вода на глътки и след това се обръщайте в леглото по гръб, по корем, настрани по една минута, за да се измие стомахът.
• Пейте, дори и да е фалшиво, но да е от сърце.
• Опитайте се да отидете в тоалетната, за да си създадете навик сутрин да се опразва дебелото черво. След това да се избърше и измие анусът, което предпазва от хемороиди и ги лекува.
• При измиване не пропускайте да си промиете очите сутрин и вечер, като топите окото в приятно топла вода в очна или ракиена чашка и мигате във водата. При първите промивки смъди, боли, изтърпете ги, после изчезват и се заменят с приятно чувство на лекота в зрението.
• Къпане или обтриване на тялото с мокра кърпа по възможност по-често, особено при сърбежи, миризлива пот, боледуване, температура, които са признак на повече замърсители по кожата.
• Кажете молитва, като първо благодарите на Бога, включително и за лошото, защото понякога то е за добро. Молитва за себе си, за семейството, за Родината, за мир на планетата Земя.
• Започването на работа да става с молитва за помощ, а завършването - с молитва за благодарност към Бога.
• Работете с убеждение, че Бог е с вас и ви помага, щом сте Негово творение.
• Не допускайте лоши мисли, като злоба, завист, омраза, страх, съмнение, недоверие, алчност, гордост, властолюбие, отчаяние, агресивност, отмъстителност и други подобни, защото те излъчват вредни, отрицателни вълни, които рушат здравето ви и зле влияят на околните, тъй наречените уроки, лоши очи. Тибетските лечители изчистват тези отрицателни чувства и причиненото от тях заболяване изчезва. Японците им строят болница. По същия начин лекуват и някои американски лекари.
НЕ СИ ТЪРСЕТЕ ЕНЕРГИЕН ВАМПИР!
Преди да си изберете партньор за обща дейност или за брачна връзка, идете при радиестезист да провери има ли съвместимост между вас. При несъвместими партньори, който е с отрицателни вълни (чувства), непрекъснато ще смуче положителна биоенергия от другия, който ще се чувства отпаднал тялом и духом. Учете радиестезия, чрез която по вълнов път ще получавате отговори за много неща в ежедневието, най-важното за здравето, кой орган е болен, кръвно налягане, лабораторни показатели за кръв, урина и други, кой каква храна и билки и други понася. Раздавам указания за изучаване на радиестезия. През зимния сезон провеждам безплатно обучение по радиестезия. Дарбата за прилагане на радиестезия има всеки, който не робува на отрицателни чувства.
• Трудете се без притеснение, със самоувереност за добри резултати.
• Желанията си ги представяйте като сбъднати, за да привличате техните вълни и улеснявате сбъдването им.
• Опасно е да се отправят лоши пожелания към други, защото се връщат до този, който ги отправя. Каквото посееш в съзнанието, такова никне. В този смисъл е полезно да пожелаваме добро на всички и да им правим добро, за да очакваме добро. Или както гласи златното Християнско правило, да мислим за другите каквото искаме те да мислят за нас и да им правим, каквото искаме те да правят на нас.
• Почивайте преди преумора, за да отпочинете по-бързо.
МОЛИТВИТЕ ПРАВЯТ ХЛЯБА ВКУСЕН И ВИНОТО ПИВКО
Преди хранене кажете молитвата “Отче наш” наум или на глас до храната, водата, питиетата, за да изчезнат от тях отрицателните вълни от замърсители. Това ще го постигнете, ако сте истински, а не колебливо вярващи. Ако кажете молитвата до варовита вода, тя става мека, пивка, защото варовикът се е разпаднал на калций, лесноусвоим от организма. Варовикът може да се натрупа в организма във вид на бъбречни пясъци. По същия начин холестеролът в животинската храна се разпада на дребни, усвоими от организма частици. Същото е със захарина и др. Мюсюлманите да четат тяхната молитва.
Виното, по-добре бяло, се пие разредено с вода по равни части. Ракията се разрежда с три части вода. Не пийте газирани напитки. Кафе от леблебия или от ръж е полезно, на зърна е малко полезно, нескафето е вредно. Прилагайте разделно хранене. При едно хранене се нахранвайте само с един вид храна. Ако смесите белтъчна, мастна и въглехидратна храна при едно хранене, стомахът отделя сок първо за една от тях. Другите докато си чакат реда в топлия стомах, вкисват, ферментират. Мохамед го казва така: “Втората храна да не сварва първата в стомаха”. Най-сполучливата диета е разделното хранене за здрави и болни, за профилактика и лечение. Гладуването като лечебен режим в днешно време при сегашната екология не върви. Може да се допусне за кратко време при условие, че се пие вода по 40 г на един килограм телесно тегло за 24 часа. Ето защо прилагайте разделно хранене, включително и за отслабване или напълняване. Изкисвайте ненарязани плодове и зеленчуци във вода няколко часа преди използване не само за пълноценно измиване, но и за изчистването им вътре от замърсители. Може да се използва и хумена вода, а за месото и рибата - оцет.
ДАЙТЕ ШАНС НА ХРАНАТА, ЗА ДА ВИ НАПРАВИ ПО-ЗДРАВИ
Избягвайте вносни храни и питиета, защото вълните им често не съвпадат с вълните на нашия организъм. Племето Хунзъ в Хималаите са здрави, дълголетни и миролюбиви, защото се хранят с храни само местно производство. За зиме - сушени плодове и зеленчуци, включително и сушен плод от черница, което правя и аз. България се славеше с дълголетници. Те също се хранеха с храни местно производство, използваха глинени съдове и дървена лъжица, за зимата сушени плодове и зеленчуци, сушени гъби. Индустриално произведените храни влизат в допир с метални машини, а металът отнема от магнетизма в храната. Храни, произведени от хора с отрицателни вълни (лош характер), са наситени с такива и се обезвреждат с молитвата Отче наш или мохамеданска молитва за мохамеданите. В миналото се казваше молитвата Отче наш преди и след хранене. Правете го сега наум или на глас. Храните и питиетата да са с температурата на тялото преди консумация. Ако са студени, кръвоносните съдове на храносмилателния канал се свиват и кръвооросяването на лигавицата се влошава. Както твърди, така и течни храни трябва да се въртят в устата да се ослюнчат и тогава да се преглъщат. Водата се пие по 38-39 г на един килограм телесно тегло за денонощие, че и повече при обилни изпотявания. Водата е средата, в която се извършва обмяната на веществата в организма. Който пие малко вода, рискува да заболее. Много вредна е практиката на хора с високо кръвно налягане да избягват пиене на вода от страх да не вдигнат кръвното налягане. С водата се изхвърлят замърсителите в организма, причинители на заболяванията. Който не изпитва желание да пие вода, да върти глътката вода в устата, докато се появи желание да я глътне.
НЕ СЕ ПОДЛАГАЙТЕ НА ГЛАДУВАНЕ, НО И НЕ ПРЕЯЖДАЙТЕ
Лишаването от храна с цел отслабване често води до анорексия и булимия и други заболявания, че и до смърт. Теглото при слаби и пълни се нормализира бавно, но сигурно с разделното хранене без здравни рискове. Не преяждайте, защото храносмилателният сок не достига за пълноценно храносмилане на обемиста храна. Много полезна храна е сместа от зеленчуци и градински подправки с повече лук, без температурна обработка, да се изкисне във вода едно денонощие на хладно (воден извлек) с прибавка на малко сол, олио и сухи хапки пълнозърнест хляб или содена питка неизсушена. Водният извлек е със запазени витамини и други активни биологични вещества и изисква малко жизнена енергия за храносмилане. В мекия хляб ферментацията на маята не е довършена и в топлия стомах още повече ферментира. Най-полезен е сухият хляб на скара или във фурна. Биологията на човешкия организъм изисква плодовата храна да преобладава. Водни извлеци от различни плодове поотделно и най-много ябълки набавят различни пълноценни, лесноусвоими от организма витамини. Аптечните витамини не се усвояват от организма напълно. Воден извлек от листа от люцерна или от детелина набавя витамин Е при нарушено хормонално равновесие. Воден извлек от негрухано жито - витамините Б и Е. От моята практика като радиестезист (биокомпютър) виждам, че човешкият организъм при различни заболявания най-често се нуждае от овчарска торбичка, петопръстник, маточина, клинавче, мащерка, риган, шипки, лайка, звъниче, цвят от свирчовина, подбел, цвят от акация, див джоджен, магданоз, коприва, черупки от орехи, черупки от лешници, дива мента, червен глог, воден извлек, без да се смесват, без да се варят. За лечение с миризмата се използват при някои заболявания дива мента, маточина, мащерка, а боровите игли при всички за прочистване на въздуха до възглавницата или муска от борови игли, особено при астма. Корени от дилянка при нервни заболявания. Проверявам поотделно на всеки от какво се нуждае.
НАЙ-ПОЛЕЗНО ЗА СТОМАХА И ЗА ДУШАТА Е ПЕЧЕНОТО
От всички температурно обработени храни най-полезно е печеното, по-малко вареното, а пърженото… не яжте пържено. Най-полезно е готвеното в глинени съдове - печено още по-добре, по-бавно се вкисва. При вечерното измиване е полезно да се плиска коремът и седалището 1-2 минути заради неговото не само хигиенно, но и здравословно значение. Предпочитайте жилища без железобетон, защото желязото излъчва вредни вълни. Предпочитайте легло с дървена скара и дунапренен дюшек с калъфка за изпиране, а дюшекът да се пече на слънце. Прощавайте на другите, покайвайте се, за да се освободите от отрицателни вълни. Обичайте се - беше последният завет на пророчицата Ванга. Преди това тя завеща да не напускаме България, защото България със седемте Рилски езера е енергийният център на планетата Земя, с най-голяма закрила от Твореца и Неговия кръст в Кръстова гора.
-Като Божие творение човек трябва да спазва Десетте Божи заповеди и Библейските истини, за да разчита на нормално съществуване. Отклонението от тях в днешно време води света към тревожна неизвестност. Ако не е късно, то поне крайно време е да обърнем лице към изискванията на Твореца. Ако пък някой не вярва, че сме Божие творение, нека открие завода, наш творец, и от него да поиска упътване как да живеем мъдро, за да оцелеем.
-До възглавницата на 30-40 см да има саксия здравец да прочиства въздуха, а при хора със задух да има и борови листенца и да носят муска от борови листенца, които се сменят с нови два пъти седмично. Също и на работната маса.
-Всички канцеларски машини като ксерокс, компютър, факс, сметачни машини, цветен телевизор, радио излъчват отрицателни вълни. Преди да започнете работа с тях, обезвреждайте ги, като казвате до тях съсредоточено молитвата “Отче наш” три пъти. Това се постига само от истински, а не колебливо вярващи. Може наум или на глас да се каже молитвата. Положителните вълни на молитвата превъзхождат отрицателните вълни (закон за биообмяната).
-Не носете обувки с подметки, по-дебели от 1,5 см. Защото дебелите подметки не пропускат земния магнетизъм и ви лишават от него.
-Не носете метални халки, капси, катарами по дрехите, защото излъчват отрицателни вълни.
-Предпочитайте лечение с природни средства. Избягвайте лечение с лекарства, защото нарушават химичното равновесие в организма, необходимо за нормалното протичане на биологичните процеси в организма и за нормалното развитие на нормалната чревна флора. За да се уверите, сложете в прясно мляко каквото искате лекарство съвсем малко. То няма да се подкваси, защото е нарушена обичайната химична среда за бацилус булгарикус, който взема участие при подквасването на млякото. Природно лечение има за всички, достъпно и безвредно, но не и шаблонно. По вълнов път трябва да се провери всеки от какво лечение се нуждае, защото всеки организъм е различен от другия. Колкото се влошава екологията в днешно време, толкова се влошава състоянието на организма и все по-уязвим става той от лекарствата. Природата твори човека, следователно тя може и да лекува (Дейтл). Едни по убеждение, други по принуждение, всички ще намерите пътя към природното лекуване (д-р Кирил Йорданов от Варна). Не може да се разчита и на разните билкови хапчета и екстракти, а може само на вода от изкиснати билки, без да се смесва и без да се варят, изкисване едно денонощие на хладно. Само боровите игли трябва да се сварят за една минута преди изкисване.
-През обедната почивка прекарайте поне няколко минути със затворени очи колкото може отпуснати, макар и на стол, без да мислите за нещо.
-Влечението към тютюнопушенето се дължи не само на подражание, но и на липса на някои вещества в организма, които се набавят със смучене на хума от природата (не от аптеките), парченце, голямо колкото лешник. Вместо да сложите цигара в устата, сложете парченце хума и смучете и желанието за пушене изчезва. Същото важи и за другите наркотици и за децата, които ядат мазилка от стената. Не посягайте на Божието творение, човека, с наркоманията и тютюнопушенето и други наркотици. По данни на Световната здравна организация всеки ден умират по 11 000 души от заболявания, свързани с употребата на тютюн с перспектива 10 милиона годишно до 2030 г.
-Рано лягайте, защото сънят е най-пълноценен до полунощ. Рано ставайте, защото работоспособността е най-голяма до обед.
-Вечер преди лягане си направете масаж на лицето, като движите пръстите по хода на мускулните влакна, за да си осигурите по-бързо заспиване и спокоен сън, че и козметични резултати. Също така простете на тези, които са ви оскърбили през деня, покайте се, ако сте оскърбили някого, за да имате мир в душата за спокоен сън.
ЦЕЛИЯТ РАСТИТЕЛЕН И ЖИВОТИНСКИ СВЯТ Е БОЖИЕ ТВОРЕНИЕ
Той обуславя природното равновесие и като такова ние трябва да се отнасяме към него като към Божие творение. Оргията за избиване на кучета демонстрира ескалацията на варварщината у човека, който като най-висше Божие творение е длъжен да се грижи за по-слабите, а не да ги унищожава. Кастрацията за намаляване на размножаването им е приемлива мярка, но едва ли е напълно оправдано да се бъркаме в биологията им. Не Бог, а ние хората приближаваме края на света, като нарушаваме природното равновесие чрез непрекъснато замърсяване и унищожаване на растителни и животински видове. Също с отрицателните си вълни на завист, злоба, алчност, отмъстителност, агресивност, омраза и други подобни, които взети вкупом от планетата Земя представляват мощна отрицателна енергия, която пречи за поддържане на космическото равновесие във Вселената. В този смисъл наситената с отрицателни вълни семейна среда и работна атмосфера допринася за боледуването на лицата, които са в нея.
ЛОШИТЕ ДУМИ ИЗЛЪЧВАТ ОТРИЦАТЕЛНИ ВЪЛНИ
Заменяйте ги с други: например вместо лъжец - пести истината, вместо лош - не е добър и т.н.
При грижа и тревоги милвайте животни. Те имат силно биополе, защото нямат отрицателни мисли, отдават положителна енергия на този, който ги гали, приемат от него отрицателните енергийни вълни по закона за биоенергообмена. Оползотворявайте всяко нещо, защото в него е вложен човешки труд и живот. Осмислете живота си не само с полза за себе си и за семейството си, но и за обществото, за нацията, че и за света. Добрите и вредните дела в земния живот осигуряват рай или ад в отвъдното. Учете и прилагайте радиестезия не само за здравни нужди, но и във всяка сфера на ежедневието. Хората без отрицателни чувства и с добри дела са с високо духовно ниво и само на тях може да се разчита за обща дейност, за евентуална брачна връзка, само те са достойни за национални водачи. За отблъскване на отрицателни вълни от други хора носете между млечните жлези иконичка или кръстче - радиестезист трябва да провери съвместимостта ви. Такива се измиват и огряват на слънце всяка седмица да се намагнетизират. Подобни билкови муски се носят при рани, заболявания, определени от радиестезист. Те се сменят два пъти седмично. За всички е полезно до възглавницата да има иконичка. Само така човек може да контролира мислите и да ги отдаде на този, който има нужда от тях.
Повярвайте, ако се вслушате поне в пет от всичките съвети, които ви дадох, ще живеете по-дълго от мен.

С уважение д-р Мария МАТЕВА от Горна Оряховица, радиестезист