Искрен Пецов и Диди Дрингова ще се врекат във вярност дибидюс.
Искрен Пецов и Диди Дрингова са едно от най-екстравагантните семейства в България. Последната им сензация е подготвяната от тях първа нуди сватба у нас. Планирали са я за този месец. Искрен е роден през 1963 г. в София, Диди - в Бургас. Музикантът завършва Френската гимназия и УНСС. През 1996 г. създава група “Латинопартизани” , с която записва албума “Кайман”. Измежду другите най-известни негови песни са “На самотен остров”, “Черно момиче”, “Тумбалалайка”, “Нощни мечти”, дуетът с Мариана Попова “Губя те”.

- Диди, разбрах, че след 21-годишно познанство ще направите тази грешка да се бракувате официално?
- Да, подготвяме първата нуди сватба в България. Ще бъде този месец по време на Модната фиеста в Албена 17-23 юни. Аз няма да съм с було,

ще бъда по бели прашки с диаманти, а Искрен ще е гол.

Повели сме такава политика с Искрен. Както Джон Ленън и жена му Йоко протестираха голи срещу войната, за да спечелят журналистите. Нашата кауза е срещу мръсните плажове и строежите по морето. Поканили сме наши много близки приятели, които също ще бъдат голи по време на сватбата.
- Прощавай за въпроса, а как сте решили проблема със свещеника? И той ли ще бъде гол?
- Надявам се да е така. И между свещениците има нудисти. Надявам се, че Светият синод няма да се възпротиви - ние го правим с благородна цел. Така че едва ли ще бъдем наказани и не смятам, че Светият синод ще се възпротиви. Гостите ще са подбрани и няма да има случайни хора. Ние искаме да запазим нашето прекрасно Черноморие чисто. Почти не останаха нудистки плажове в България. Остана само "Смокиня" . Ние не сме идейните водачи на нудисткото движение в България. Във Варна има регистрирано такова и се бяха обаждали на Искрен по телефона. Те си плащат вноски и гледат сериозно на това. Докато ние сме по-скоро освободени хора и искаме тялото ни да диша с природата.
- Освен ти, Искрен Пецов и Едвин Сугарев кои са другите известни нудисти в България?
- Ивайло Крайчовски от ФСБ, Ники Кънчев го засичаме на нудистки плажове, Васко Гюров от група "Ревю", Нели Рангелова...
Дим Дуков също е нудист и вероятно него ще поканим да ни бракосъчетае. Той е един много добър свещеник и е абсолютно подходящ за това.
- Голямата ви дъщеря Клаудия е вече на 15 години. Как гледа тя на вас като голи родители и въобще към нудизма?
- Разликата между двете ни деца е 14 години. Бебето ни вече е на годинка. А каката като всяка тийнейджърка гледа към чужбина. Нормално възприема нудизма, като малка беше гола, сега се пооблече малко. Но предполагаме, че после пак ще се съблече.
- Има ли разлика в отношението към нудистите преди 10 ноември и след това?
- Има разлика, преди 10 ноември бяхме доста по-гонени и самите българи проявяваха нетърпимост. Но сега хората по не обръщат внимание. Ние по никакъв начин не дразним околните. Аз на плажа не гледам другите и въобще не ме интересуват мъжките атрибути. Мога да стоя на 50 см от мъжа и да не забелязвам нищо, даже дали е обезкосмен, което според мен за мъжа е адски важно. В София нудистите ходим на Панчаревското езеро.
- Искрене, каква е разликата между нудизма и натуризма и вие какви сте?
- Нудистите ходят на плаж без бански, а натуристите въобще общуват голи. Нудизмът е част от натуризма. Натуристите ходят въобще навсякъде голи - и в къщи, и на планината. И ние ходим в къщи голи, даже и през зимата. Само ако е много студено, се обличаме. Аз специално

и домакинските дейности извършвам гол и не намирам нищо срамно в това.

- Какво стана с група “Латинопартизани”?
- Навършиха се 12 години от основаването на групата. Издадохме сборен албум с най-доброто на Латинопартизани”. Но най-златното ни време беше с “Кайман”. Тогава и латиното в световен мащаб беше на мода и в апогей. Останахме обаче единствената латиногрупа в България и нямаме последователи.

Едно интервю на Антония СТОЙКОВА