Бившият кадър на Слави Трифонов Росен Петров ще инвестира в строителния бизнес заедно с други партньори, но междувременно ще се пробва и за водещ на собствено предаване. Две телевизии вече наддават, за да привлекат Петров в лоното си.
Той води преговори както с бТВ, така и с Нова телевизия, където най-вероятно ще прави поредното ток-шоу. И от двете телевизии предлагали на Петров да продуцира сам и да води предаване. Бившият МВР-кадър предпочитал да работи за бТВ, с която е бил в дългосрочни отношения, под шапката на Слави, но в същото време имал трайни симпатии към Силва Зурлева, която му се струвала изключително харизматична и много почтена личност. Росен бил информирал и двете тв-ръководства, че води едновременни преговори с тях, но нямал намерение да ги изнудва, за да договаря по-високо заплащане. "В телевизията парите не са най-важното", твърди набеденият за Сив кардинал на Слави сценарист и не смята да се отказва и от телевизионната слава. "Като си играл футбол и се е оказало, че можеш да вкарваш голове, защо да не продължиш да го правиш", разсъждава на глас опитният телевизионер в интервю за "Максимум".
Росен Петров не крие, че напускайки екипа на Трифонов, той иска да се погрижи за личния си живот, който досега е куцал заради голямата си натовареност. Покрай връзката си с балерината Яница Ламбрева фирмата на сценариста е станала представител на бутиците Primo Emporio за Пловдив и Сливен. Росен е скъсал интимните връзки с Яница, но двамата продължават да са бизнеспартньори и честичко се чуват по телефона.
Бившият съдружник на Трифонов предполага, че след като не работят заедно, двамата ще поохладят приятелските си отношения, както е ставало досега с хора, напуснали екипа. Доскоро обаче са били приятели, които са споделяли всичко помежду си. Една от големите им болки на известни хора е била

дилемата дали една жена е с тях заради славата и парите или заради самите тях.

"Със Слави често сме си говорили затова - дали една жена излиза с теб, или с телевизора", признава бившият сценарист. "Имаше жени, които бяха дълбоко влюбени в Слави, независимо от неговия характер и не само защото е звезда. Аз съм свидетел."
Що се отнася до характера на Дългия, Петров не се и опитва да създава илюзии у неосведомените. Около учиндолския бизнесмен цари пълен тоталитаризъм. "Разбира се, съдружието със Слави не е като в една нормална търговска фирма, защото той определя правилата", признава си Росен и добавя, че около Трифонов се спазва римският принцип "Пръв между равни". Този принцип бил валиден и в личния живот на подчинените му. Когато хора от екипа били в Лондон, никой от тях не бил свободен да гледа туристически забележителности, тъй като точно в този момент на Слави му се играели карти и имал нужда от партньори. "Слави е такъв тип, че ако искаш да сте заедно, трябва да се съобразяваш с него", категоричен е топсценаристът на "Седем осми".