Лора Виденлиева е може би най-богатата българка днес. Житейската й история е, меко казано, подходяща за сапунен сериал. Лора е подхвърлено дете, чието детство в по-голямата си част е преминало по пансиони.
Съпругата на покойния шеф на "Мобилтел" Владимир Грашнов била намерена преди много години пред вратата от Сузи Барух и оттам животът й придобива шеметни метаморфози. Днес Виденлиева е горда майка на две деца - Емилия и Руши.
Руши Виденлиев е един от най-популярните млади певци у нас, прочул се освен с песните, и с еротичните си фотосесии с манекенката Таня Илиева. Наскоро той даже стана рекламно лице на "Фере". Майка му Лора е една повече от успяла бизнесдама, която държи в ръцете си огромна бизнесимперия, толкова космополитна, колкото е самата Лора. "Един уникален човек", както се изказва всеки, който е имал възможността дори за миг да се докосне и да поговори с нея.
Лора Виденлиева взима решение да се врече във вечна вярност на Владимир Грашнов в рамките на само 5 минути. "Той дойде при мен да говорим за бизнес и каза нещо, което ме предизвика да му кажа на шега "ами тогава да се оженим". Отговори ми "добре". И си остана завинаги", казва самата Лора за най-хубавия период в живота си - като съпруга на Грашнов. Но това е най-тежкият период в живота на бизнесдамата, защото, както и самата тя споделя, "да видиш този, когото обичаш и си бил в пълна хармония, да гасне пред тебе... И да знаеш, че той ти вярва и се надява, че ти си силна и можеш да му помогнеш... Жестоко е... Никога не мога да го забравя."
В живота на Виденлиева е имало повече препятствия, отколкото един човешки живот може да побере. Но също и щастливи случайности и късмет, въпреки че Лора никога не се е осланяла на нещо по-различно от собствената си сила и способности. Отговорът й тук е: "Умният човек създава повече благоприятни възможности, отколкото му предоставя случайността."
Преди няколко години Едвин Сугарев нарече Лора Виденлиева

"гранддамата на престъпния свят"

в публикацията си "Бялата книга".
Първият й съпруг е Бекир Челенк, свързан с убиеца на папата Али Агджа. Виденлиева също така е кума на Евгения Живкова. А в годините, когато Иво Карамански е зад решетките, вестниците гръмнаха от изказване на следователя Ангел Александров. Според него имало много богата дама, свързана с голяма част от политиците, която предложила подкуп на следователя, за да го пуснат от затвора. По негови думи това била самата Лора Виденлиева. Журналистката Светослава Тадаръкова, която е близка приятелка от онова време на Карамански, впоследствие написа книга за него, в която споделя: "Аз самата съм свидетелка, че отношенията между Лора Видинлиева и Иво Карамански не бяха чисто финансови. Връзката им беше съдбовна. И макар че едва не завърши трагично поради неукротимата жажда за мъст у Иво, тази история бе започнала романтично."
Сега бизнесдамата Лора Виденлиева съвсем спокойно може да излезе в доживотна пенсия, тъй като финансовото й благополучие е осигурено още преди около 50 години, а сега тя се намира във втората петдесетица от живота си. Самата Виденлиева признава, че

е съдружничка в над 100 фирми,

разхвърлени по целия свят. След като сама е отгледала и двете си деца, бизнесдамата гледа по-спокойно на остатъка от живота си. Още когато стана на 50 г.,тя обяви, че си е поставила за цел да си върне вкуса към живота и да бъде себе си – да пътува, да живее, да танцува, да се забавлява. "Сега искам да изживея това, което ми предлага съдбата – не ми остава много – 20-30 години. Трябва да ги взема, нали? Даже ми е скучно, когато съм на бизнессреща, защото трябва да се надлъгваме с бизнеспартньорите и да говорим едни и същи неща", разсъждава на глас вдовицата. Отговорите на всички въпроси, които я вълнуват, майката на Руши Виденлиев търси в къщата си в Кейптаун, Африка. ВИП-пенсионерката казва, че

не се страхува от старостта, а от смъртта.

Може би това е и причината да изпитва панически ужас, когато трябва да се качи на самолет, макар постоянно да й се налага. Лора Виденлиева е най-богатата българка в пенсионна възраст. За разлика обаче от останалите тя има недвижими имоти на няколко континента и много обича лукса.