Ивена е родена в Русе на 26 април, зодия Телец. Завършила е Техникум по текстил и облекло в родния си град, с професия технолог. Работила е в модна къща и признава, че обича да се занимава с дизайн на облекла и до днес.
Спец е по компютрите, освен това е добра фризьорка и шофьорка. Ивена е и запалена спортистка. В училище тренира лека атлетика и дори печели второ място на един турнир. Интересува се и от други спортове, например баскетбол и хандбал.
От малка е запалена по музиката и танците. Винаги е мечтала да стане певица. Като ученичка се подготвя да кандидатства в музикално училище за народна певица и въпреки че това не се случва, се занимава с народна музика и 7 години играе народни танци в ансамбъл “Младост”.

- Как така стана, че беше засечена да се разхождаш без дрехи на централна улица, и то в Белград?
- Така реших! Топло беше времето, разгорещих се и свалих дрехите. Шегувам се! Ти говориш за кадрите от последния ми видеоклип “Женски номера”. Режисьорското решение на Деан Миличевич беше да представя песента без дрехи. В първия момент леко се притесних и даже се стреснах, но после всичко тръгна по вода. Снимахме през нощта и рано сутрин, защото тогава нямаше толкова много хора по тези улици. Много съм доволна от крайния резултат, а и феновете ми ме поздравяват за клипа. Отдавна исках да им поднеса такава провокация и смятам, че уцелих песента и момента.

- Друга част от действието в „Женски номера” се развива в хотел, но и там си без дрехи. Много ли хора видяха чисто голото ти тяло?
- Не бъди сигурна, че тялото ми е било чисто голо (смее се). Точно какво е имало по мен видяха малцина – режисьорският екип и статистите. А те са професионалисти.

- Кой са най-често използваните „женски номера” от теб?

- Обичам и аз да правя номера, но повече обичам на мен да ми погаждат!... Смятам, че всяка жена има своите малки тайни, с които, когато реши, може да впечатли мъжа. Било то дума, поглед, дреха, вечеря, секс... При всяка е различно, а аз съчетавам всички гореизброени “тактики”.

- Обичаш ли в живота често да се събличаш дибидюс гола и правила ли си стриптийз на някой мъж или на някоя развеселена компания?
- Вкъщи обичам да се разхождам гола – разбира се, когато нямам гости (смее се). За стриптийз не си спомням да съм правила на приятеля ми. Може би защото той предпочита да няма никакви дрехи по мен… Но някога определено ще изпробвам този женски “похват”, за да видя реакцията...

- На финала на клипа ти се прибираш и се озоваваш в леглото си, където те чака ... русокоса красавица! Защо прибягна до този лесбо момент, да не е биографично?

- Аз съм хетеросексуална. Не съм опитвала досега с жена и, да не се заричам, но и за в бъдеще мисля да не опитвам. Макар че веднъж на едно участие имах такова предложение!... А за жената в клипа – защо трябва да ми е любовница? Сестрите и добрите приятелки често спят в едно легло, нали?

- Kакво мислиш за хомосексуалната любов по принцип?
- Както казах, не ме привлича идеята да бъда с жена. Но по принцип нямам нищо против хомосексуалистите. Все пак, ако това е осъзнато чувство, а не евтина реклама, няма нищо лошо да следваш нагона си. То това не можеш да го програмираш. Наскоро ме питаха и какво е мненито ми за гейсемействата –ами и те искат да са щастливи и да създадат семейна хармония.

- Разбрах, че приятелят ти е присъствал на снимките на скандалното видео. Той как възприема по-разкрепостеното ти поведение в такива ситуации?
- Това е първото място, на което ще споделя това.

Разделих се с приятеля си

броени дни, след като клипът ми “Женски номера” се завъртя в ефира на “Фен” ТВ. Явно той не можа да възприеме това мое творческо превъплъщение. Не че някога ме е спирал, но не одобрява такива изяви. Макар че ми звънна вчера, за да ми каже, че снимките ми в „FHM” са много хубави. Явно моментът за раздяла е дошъл, а пък може и да се съберем – животът е низ от непредсказуеми моменти и обрати.

- Все пак, кой е той и колко време бяхте заедно?
- Ще запазя тази информация за себе си. Никога не съм споделяла много подробности за личния си живот, ще се придържам към това.

- Казват, че червенокосите жени като теб са най-страстни, ти какво мислиш по въпроса?
- Съгласна съм с това твърдение, макар че аз не съм естествено червенокоса. Ако ме питаш дали съм страстна – да, страстна съм. За мен страстта е суперважна и тя може да поддържа една връзка дълго време жива.

- Ако трябва да разкажеш как е Ивена в леглото, как ще се опишеш, ама подробно?

- Може би моят партньор ще може да ти отговори по-пълно и обективно.

Аз съм активната в леглото,

в много редки случаи оставям мъжа той да води “играта”. Обичам да експериментирам с различни секспози. Е, имало е и такива, които повече не съм пожелала да повторя. Но по принцип искам да опитам всичко!

- Кога го направи за първи път?
- На 16 години в Русе. Дори и сега, макар и рядко, се чуваме с момчето.

- А за последен път?
- Не беше много отдавна, но не си водя календарче, в което да отбелязвам дните, в които правя секс (смее се).

- Кое е най-нестандартното нещо, което си правила в секса?
- За мен няма нестандартни неща, защото важното е и двамата да го желаят. Може би не харесвам бързия секс и бягам от него. Не обичам така, като зайци. Обичам удобствата и предразполагането, любовната игра.

- Била ли си с повече от един мъж в леглото? Как възприемаш груповия секс?
- Не съм била, но съм любопитна да опитам. Знаеш ли, думата “групов секс” звучи много грубо. Може би, ако се измисли някоя по-мека дума, този вид секс ще има повече последователи... И аз в това число (смее се). Разбира се, много е важно и желанието на партньора, защото ако той не се чувства добре, няма смисъл.

- Отношението ти към оралната любов и аналния секс?
- Зависи как ще ме предразположи мъжът. Не съм против, но всяка жена трябва сама да си прецени, а не да се насилва, ако не й харесва.

- Има ли нещо, което те отвращава в секса и не можеш да го възприемеш?
- Нечистоплътността на партньора и липсата на нежност. Не си падам по грубия секс.

- Обичаш ли еротичното бельо като форма на съблазняване на мъжете?
- Не го обичам, обожавам го! Падам си по черния цвят най-вече.

- Използваш ли в любовната игра сексиграчки?

- Да, имам вибратор, който ми подариха и е много хубав.

- Имате ли си с приятеля ти някакви по-специални фетиши?
- Презервативи! (смее се)

- Размерът на мъжа има ли значение?
- Разбира се, че има значение. Но има значение и как го използва - да не стане малко огън, много дим (смее се)...

- А според теб мъжете цицомани ли са, или това е изкуствено насаден мит в България?
- Ако трябва да съм пределно точна и да боравя с цифри, смятам, че на 70 на сто от мъжете у нас харесват жени с голям бюст, а останалите 30 на сто харесват с малък бюст. Така е и с килограмите – едни харесват слабички, други по-сочни, а трети - направо закръгленки.

- Разкажи един твой много еротичен и изпълнен с много фантазия сън?
- Сънувала съм, че правя секс на обществено място, но хората, които са около мен, просто не ме забелязват – странно, нали? Иначе не сънувам често, а и този си сън май не бих сбъднала. Защо да го правя, като никой не ме вижда?! Шегувам се, разбира се.

- Коя е сексуалната ти мечта, която все още ни си успяла да осъществиш?
- Много е банална – секс в морето. И се чудя защо още не съм го пробвала, като всяка година съм на морето...