Щерката на Пепа Николова - Александра Сърчаджиева, излезе по-късметлия в любовта, отколкото покойната й майка. Хубавата брюнетка овреме успя да разведе колегата си Иван Ласкин и вече живее с него на семейни начала.
След няколкомесечна връзка с Алекс Ласкин се раздели окончателно със съпругата си - актрисата Мирослава Гоговска и вече тренира за нов брак с младата Сърчаджиева. Нещо повече - Алекс си осигурила подкрепа и по фланговете, като се сприятелила с дъщерята на любимия си от Мирослава. Ласкин бил ужасно щастлив от факта, че наследничката му приема новата си кандидат-майка и не проявява детинска ревност. Сплотената семейна тройка напоследък все по-често се появява заедно по светски събития.
Иван Ласкин и Александра се залюбиха в постановката на пиесата "Чайка", в която Сърчаджиева играе Нина Заречная, а любовникът й - Тригорин. Новата любов помогна на актрисата да преодолее преждевременната загуба на майка й Пепа Николова, която почина от тумор в мозъка. Злобари коментират, че от много работа и любов Алекс не се сещала да тури паметник на Пепа и на гроба й още стърчи обикновен дървен кръст с името на покойната. Други пък припомнят, че Николова, също като дъщеря си, си е падала по афери с женени мъже. След дълга извънбрачна връзка Пепа роди дъщеря на колегата си Йосиф Сърчаджиев, но той предпочете да остане при съпругата си и цял живот отказа да контактува с натрапената му от Николова наследничка.