Волейболната звезда Любо Ганев се настани трайно да живее в Пловдив, дори си вдига цяло селище край пловдивския квартал “Прослав”, гръмнаха националните медии.
Самият волейболен гигант се нае да внесе яснота относно “пловдивското си гражданство” пред пловдивския ни репортер.
Той е роден на 6 октомври 1965 г. в Русе. Висок 210 см. Волейболистът се състезава седем години за ЦСКА, като пет пъти е шампион на България. От 1991 г. играе за италиански отбори. В мъжкия национален отбор е от 1985 г. до 1998 г. Носител е на бронзов медал от световното първенство през 1986 г. В момента е собственик на верига от магазини за облекло за гиганти. Представител е за България на фирмата за спортни принадлежности „Асикс“. Управител на фирмата за метанови станции и уредби „Ремикс България“. Член е на управителния съвет на Българската федерация по волейбол.


- Новоизграждащото се селище “Слънчогледи” до Пловдив, в което си закупихте 3 жилища, всъщност ваше ли е?
- Комплексът е на моята приятелка, на нейното семейство. “Слънчогледи” е луксозен миниград. Такъв няма до София. В него си купих три апартамента – един голям и два по-малки. В “Слънчогледи” има 250 жилища, разположени на 45 000 кв.м плюс още има много голям ресторант, офис помещения, лекарски кабинети, всичко от което се нуждае един град. Селището е замислено така, че като влезеш вътре да не мислиш повече за нищо друго, да не мислиш дори да излезеш от там..
В целия комплекс абсолютно всички врати са 215 см. Като са го проектирали това градче, все едно са мислили за мен. Пак

специално за мен таваните са 3,60 метра.

Всичко е просторно, удобно.
Приятелката ми Мирослава Стоянова е пловдивчанка, на 28 г. Тя е инвеститор. Съжалявам, че такъв комплекс няма в София, там щях да си купя 10 апартамента, а не само 3.

- Къде я намерихте тази ваша красива, състоятелна и доста амбициозна приятелка?
- В Пловдив. Запознахме се в бар "Планет". Отидох една вечер там, имах запазена маса. Влизам и гледам на масата ми стои едно абсолютно непознато момиче. Питам какво става? Момчетата от персонала казват: "Това момиче каза, че е с теб. Поканил си я." Казах им: "Ами щом така е казало аз какво да правя? Ще я прибера. Като е казала, че е с мен, да бъде с мен!"

- Значи е било любов от пръв поглед?
- Е, чак от пръв поглед не беше. Поогледахме се доста, разглеждахме се, но не чакахме дълго.

- Преди да се оформите като двойка с приятелката си, съм ви виждала в Пловдив в компанията на доста красавици. Аз не бих рискувала да седна на масата на толкова ухажван мъж, защото не се знае в крайна сметка чий е...
- Защо?! Ето това е разликата между мъжкото и женското мислене. Ние мъжете действаме коренно различно. Аз искам да съм само с ухажвани и харесвани жени. Въобще не ме е страх от конкуренцията на любовния пазар. Аз съм свикнал да се боря с много хора, за мен няма проблем да се преборвам с конкуренти. Животът е борба. То няма да е сладко, ако си я вземеш жената лесно и наготово.
Това е спортсменско мислене. Съвсем друго е да знаеш, че за твоята жена борбата е безмилостно жестока, но в крайна сметка ти излизаш победител.

- Очаквахме вашата сватба на култовото число 8.08.2008 г. Казахте, че тогава ще се жените, а все още сте ерген. Май излъгахте и журналистите, и приятелката си?
- Това за сватбата ни с Мира е информация, която изтече в медиите без изобщо някой да ме пита дали наистина ще се женя. Никой не е питал и приятелката ми. С нея не сме говорили за конкретни дати, но вече прочетохме, че ще вдигаме сватба на осми август тази година, даже и мястото ни бяха избрали – някакъв черноморски курорт. Не само на 08.08.2008 г се жени човек. Всеки един ден е добър за женене, стига да си готов.

- Имате две момчета, работите ли за трето дете?
- Със сигурност ще го правим с приятелката ми в Пловдив, като се нанесем в “Слънчогледи”. Сега се готвя за Пловдивския панаир, ще се боря за златен медал с мой продукт.
- След смъртта на Сашо Тасев, който притежаваше най-голямата верига от метанстанции в България, сега вие ли държите най-големия дял от този бизнес тук?

От 66 метанстанции в България 36 са доставяни и поддържани от мен.

Бизнесът ми тръгна много добре. Сега започвам да внасям автобуси, камиони, сметопочистваща техника, ще внасям абсолютно всичко, свързано с метана.
Представител съм на 15 италиански фирми (всички свързани с метана) за България, Македония, Косово, Албания Черна гора, Сърбия, Румъния Гърция. Представител съм за целия Балкански полуостров.
До края на есента ще пусна поне още 15 станции. Ще направя така, че повече от 60% от станциите да минават през мен. При уредбите за леки коли близо 80% от леките автомобили за метан са с уредби, доставени отново от мен. От 40 000 конвертирани автомобила в България, над 30 000 са с мои уредби.

- Как покойният ви приятел Сашо Тасев ви запали по метана и горивата?
- Той изобщо не ме е запалил. Сашо беше един от първите ми клиенти. Той взе от мен метан - станция. Бяхме много добри приятели, той ми беше като баща. Учих се от него, много добри съвети ми е давал. Двамата имахме участие в няколко станции с него. Съжалявам за Сашо. По негово време обличах "Локо" безплатно, дори за година напред бях направил екипи за отбора. Но новите собственици не са говорили с мен, затова и раздадох тези екипи на деца. Към момента не обличам “Локо” ПД, като се пише и говори. Обличам "Локо” – София”, "Вихрен” – Сандански, и още един, два отбора от А група. По едно време обличах 8 отбора от А група.

- Защо отказвате покани за участия в тв реалити формати?
- Имам прекалено много работа. Вече нямам време за телевизия.

Предложиха ми да участвам в новото шоу – “Танцуващи звезди”.

Викат ми: "Всеки понеделник в продължение на три часа ще репетираш, ще танцуваш. Викам: три часа?! Не мога, просто нямам време да танцувам толкова дълго. Ако беше нещо за по-кратко, както и да е. Три месеца по три часа всеки ден да танцувам – ами аз ще стана толкова добър танцьор, че ще шашна хората.

Няма нужда. Плюс това моята приятелка е много чуплива, постоянно я боли кръстът. Ако почна да танцувам, може й да я контузя.


ПЛОВДИВ
Едно интервю на Мария ДРУМЕВА