Ужасен скандал в Нова телевизия се завихри покрай четвъртото издание на "Биг брадър - 4", поверено на останалите в СИА продуценти Димитър Митовски и сие.
Стартът на предаването бе отложен с една седмица - от 15 за 22 септември поради недовършената къща на предаването в Нови хан. Съмнително е обаче дали брадърите ще могат да влязат в огромната сграда и на втората насрочена дата, тъй като постройката била все още необзаведена. Не били пристигнали и поръчаните от Германия специални мебели за инвалиди, които уж трябваше да се монтират досега. Митовски и колегите му били изпаднали в цайтнот, те се криели от медиите и единственият им отговор за журналисти бил, че главите им пушат. Пишман-продуцентите така се били панирали, че дори не можели да спретнат елементарна пиар-версия за пред медиите, за да спасят имиджа на култовото досега риалити. Единственото, което им дошло на ум,

било да излъжат, че "Биг брадър" всъщност вече е стартирало тайно от зрителите.

Пиар-съобщението до повечето медии гласяло, че е даден старт на шоуто, като десет от участниците са вече в Къщата, но живеят в отделни стаи, не се познават и се маскират с черни качулки. После обаче се оказа, че брадърите са не в злощастната сграда в Нови хан, а са настанени в хотел, а някои от тях са в компанията на свои близки.
Как точно са работили психолозите от журито по кастингите, не се знае, но е факт, че голяма част от избраните брадъри,

са неграмотни и пишат с куп правописни грешки.

"Доидох до хотела с моя садружник след бигбрадър ще ме чака мои много добър приятел от децките ми години За момента за мене е наи важен човек садружника ми", е написал "баровец", долазил до шоуто със собствения си джип. Бургазлийката Ирена Стоянова е мистериозната бизнес-дама, която обяви, че си ляга само с богаташи, а в "Биг брадър" ще впечатлява зрителите с пикантна блонд-визия, подобна на тази на приятелката й Жасмина от "Сделка или не". Един от очакваните в Къщата брадъри пък бил чужденец, който почти не говори български, писа жълт седмичник. Мутра от Варна и хомосексуалист от Харманли ще бъдат едни от най-шокиращите участници в Къщата. На всичкото отгоре геят бил и осиновен. Тази година къщата ще се разпростира на двойно по-голяма площ - около 3000 квадрата, а камерите, следящи участниците, също трябва да са двойно повече - над 70. Банята била с почти прозрачни стени и там човек трудно можел да се усамоти.
Според източници от кулоарите на наскоро продадената медия провалът на четвъртия "Биг брадър", най-успешното досега риалити, ще коства главата на изпълнителния директор на Нова телевизия Павел Станчев. Именно

той бе виновен за разцепването на СИА

и отказа на Нико Тупарев да работи с досегашните си съдружници. Станчев поиска от Нико да прекрати професионалните си контакти с други телевизии, в резултат на което Тупарев напусна съдружниците си и основа своята фирма "Олд скуул", с която продуцира "Танцуващите звезди" по бТВ. Станчев е в професионална вражда с шефката на борда на директорите на Нова телевизия Силва Зурлева. Покрай отлагането на "Биг брадър" двамата босове се били хванали почти гуша за гуша. "Започваме на 22-ри, нямаме право да отлагаме", категорична е Зурлева, а отношенията си със Станчев квалифицира като "любовни" и уточнява, че това е шега за интелигентни.