Оля и скандалната й фамилия погнаха палестинеца, след като не можаха да извлекат далавера от него.
Тези дни Оля Мегова – булката на Ашраф, “орева орталъка”, че палестинецът е зарязал нея и невръстния им син Раян и си живее живота в Холандия. “Прелъстената и изоставена” Оля бе поканена в “Шоуто на Азис”, където избълва куп лъжи, но неподготвеният водещ не успя да ги контрира.

“ШОУ” обаче, който пръв разкри и описа измамите на Мегови и дори влезе в съдебна битка с тях, която спечелихме, няма как да повярва на воплите на булката. И им прави пълна и безпощадна дисекция.

Още през август 2007-а, когато се разиграваше любовната сага, Оля Мегова каза в интервю: “Заедно със сестрите ми живеем на хотел. Името му ще запазя в тайна”.
“ШОУ”: По същото време Оля обитаваше апартамента на сем. Кошеви на бул. “Македония” 40, който семейството й се опитваше да прилапа с фалшиви документи. С днешна дата този случай вече е напълно изяснен от правосъдните органи у нас, Мегови са изгонени от апартамента и съдени за изготвянето на документи с невярно съдържание.

В цитираното по-горе интервю Оля казва: “Живея на хотел със сестрите си”.
“ШОУ”: Оля има една сестра – Ева, която е добре позната на медицинския персонал в “Майчин дом” като “момиче със съмнително поведение, лош работник, устатница и интригантка”. Има оплаквания от нейни колеги, че ги е завличала с пари, а когато се опитвали да си ги потърсят, ги заливала с помия и се държала, меко казано, безпардонно. Призовкарка пък е подала оплакване от нея, че вместо да приеме документа от съда, Ева се обажда на любовника на майка си и двамата заедно

отвличат с колата му наплашената до смърт жена.

Та, това е единствената сестра на Оля. Другата “сестра” е съденият за измама с кредитни карти в Дубай техен брат Любомир.

В “Шоуто на Азис” изоставената булка сподели, че се запознала с Ашраф “случайно, минавайки покрай хотел “Рила”, където видяла на кафенце общи познати”.
“ШОУ”: Срещата между Ашраф и Оля е предварително нагласена от нейната майка, която първо потърсила министър Грънчарова и й казала, че дъщеря й е влюбена в палестинеца. После преровила земята и се свързала с журналиста Гасан Насър, който поел присърце задачата. По думите му днес тогава подценил предложението, понеже не знаел мотивите – видяло му се мило. Самият Ашраф пък, загорял по затворите, като чул за девойката, с радост се съгласил да се срещне с нея. Дори не подозирал, че сем. Мегови има план да напъха в леглото му още същата нощ момата си и оттам нататък да направи всичко възможно, че да попадне чрез него (поне така се надявала Мегова-старша) сред елита. Политиците ни пък не видели нищо лошо “либийската приказка на ужасите” да се сдобие с хепиенд – т.е. Ашраф да бъде оженен тържествено, без да проучат каква е момата и дали не търси облаги откъм държавната трапеза покрай Ашраф.
Тъкмо обратното обаче твърди пред Азис Оля:

“Явно съм му била средство /на Ашраф/ да получи някакви облаги от държавата”.
“ШОУ”: Към облаги от държавата имат мотиви да се стремят много повече фамилия Мегови. Обръчът около незаконно обитаваното от тях жилище на бул. “Македония” 40 в онзи момент все повече се затяга. Те са обречени да останат без дом, като същевременно симулират фалшив просперитет. Арестуван за побой над собственичката на жилището – Йорданка Кошева, е любовникът на майката – Николай Тошковски. Той е хванат в момент, в който едва не метва през стълбището възрастната жена. Осъждането му с глоба по кратката процедура за малко да осуети сватбата, тъй като става малко преди нея. В това време Мегова-старша не спира да раздува, че

близък приятел й е съгражданинът й министър Румен Петков

и подава жалба срещу полицейския служител, арестувал Тошковски. Ама в онзи момент, за зла участ, взеха да се клатят трегерите и на Петков, който най-вероятно и хабер си няма за “другарството” си с Мегова. Това още по-силно налага необходимостта да се ускори брачната церемония и тя като с катапулт да изстреля семейството във висините на обществената йерархия. И по този начин да осуети съдебните дела, които ги притискат отвсякъде. По щастлива случайност сватбата някак си е катализирана и от щастливия факт, че булката е бременна. Малко бързичко за някои, но пък кой ти брои в такъв момент!

Сагата със “сватбата на годината” бе възхвалявана шумно от всички официози със заглавия като: “Световна сватба за Ашраф” /в. “24 часа” – 2.12.2007/, “Държавата празнува с Ашраф” /пак там/ “Ашраф каза “да” на Оля” /в. “Труд” - 2.12.2007 г./, “Оля се врече на Ашраф” /”Стандарт” – 2.12. 2007 г./и т.н., а куп списания записваха старателно сълзливите измислици на Оля.
Тогава единствено ние от “ШОУ” изписахме десетки статии с разкрития за бандата от Плевен и се питахме няма ли кой да каже на Ашраф с кого се сродява всъщност и никой ли не вижда, че сватбата е нарочна. Че мама Милена Мегова, затънала до шия в съдебни дела за престъпления, търси държавен чадър за семейството си, както и облаги за бъдещото му съществуване в “каймака” на политическия елит у нас. Уви, претендиращите за сериозни издания продължаваха да венцехвалят сватбата и изтрезняха чак сега – с година време давност от “събитието на годината”.
Едва преди дни вестникът на “сватовника” Гасан Насър – “24 часа”, се сети да разкрие някои негови спомени от онова време.

Истини с доста “изтекъл срок на годност”

В статия, озаглавена “Как Оля излъга за срещата си с Ашраф”, пространно се контрира лъжата около запознанството на плевенчанката с палестинеца. А именно, че поне десетина души от Външно министерство са знаели за напъните на Милена Мегова да срещне дъщеря си Оля с Ашраф. На мнозина идеята им се харесала по популистки причини – че, видите ли, ставало реч за демонстриране на “мултиетническа толерантност”. Причина, поради която се съгласили да кумуват по-късно цял шеф на парламентарна комисия по външни работи – Соломон Паси, и министърката по европейските въпроси Гергана Грънчарова. Така двамата, воглаве със столичния кмет и главния мюфтия, без да съзнават, вдигнаха “цената” на една сделка. Без и да подозират, че са марионетки в ръцете на една никому неизвестна дребна мошеничка – мама Мегова.
Самият Гасан Насър разбулва завесата около запознанството така: “Помолиха ме да запозная Ашраф с някакво момиче на име Оля. Звъннах й по телефона и й казах: “Здрасти, аз съм Гасан”, а тя отвърна: “Да, знам, чаках да ми се обадиш”. Оттам нататък журналистът разказва как на другия ден взел “влюбената от телевизора” в Ашраф Оля от “Руски паметник” и заедно с Ашо отишли да пушат наргиле в “Буда бар”.
За нарочната среща между младоженците свидетелства и съпругата на Насър – Рената: “Въпреки че съм от Плевен, съвсем не съм “обща позната” с Оля и това, което тя разказва, съвсем не е истина”. Гасан Насър разкрива как по-късно вечерта Оля им казала те с жена му да се прибират спокойно,

а тя сама щяла “да се погрижи” за Ашраф.

Насър разбрал за какво става реч едва към един и половина след полунощ, когато Ал Хаджудж му се обадил и му дал ясно да разбере, че Оля е в апартамента му в резиденция “Бояна”. Насър заключава: “Оля бе първата жена в тази негова първа вечер на свобода. Тя спа с него първата вечер и не мръдна повече от резиденцията”. До сватбата.

“Правех много компромиси, а на него /на Ашраф/ просто не му се работеше” – твърди пред Азис Оля.
Гасан Насър: “Тя никога не е работила”. В това време Ашраф бачкал какво ли не – като хамалин, градинар, плочкаджия – само и само да изкарва някакви честни пари. Последното му отчайващо падение беше работата му като магазинер в магазинче “За един лев”, където човек на “ШОУ” взе интервю от клетника малко преди той да замине за Холандия.

И по отношение на пътуването му истината е противоречива.
Според Оля той заминал, безотговорно изоставяйки я с детето. Сем. Насър обаче твърди, че Ашраф я молел да замине за Рамазан заедно с него. В това време тарторът на семейството - Милена Мегова, наплашва дъщеря си, че “арабите ще й вземат детето” и Оля стига дотам, че на 19 ноември подава официална молба за развод. Според Насър семейството отпреди се дразнело от религиозните пристрастия на Ашраф като постенето, отвращението към свинското и прочее верски, етнически и битови въпроси.
Само че тази външна страна на разразилия се семеен конфликт има по-дълбоки корени. Истината е, че Ашраф стана неудобен за семейството, защото не оправда надеждите му –

не се оказа “златната кокошка”.

И тогава, когато това става ясно, самата инициаторка за появата му в семейството - Милена Мегова, първа се отказва от него. Такова подозрение буди и една любопитна подробност в разказа на Насър – как веднъж, макар и в шеговита форма, Милена Мегова му подхвърлила да намери някой по-богат арабин за другата й дъщеря Ева, “че да се компенсират загубите” от брака на Оля с Ашраф. Отделно дразнела зетя си, че внукът й Раян няма да бъде обрязан и че ще направи детето на Ашраф поп.

ДОСИЕ

• Коя е Оля Мегова, питат се мнозина след неколкодневното й “турне” из медиите. Момиче от Плевен, родено в семейството на началната учителка Милена Мегова и инженера Георги Мегов – отдавна разведени. В интервю за “ШОУ” бащата на Оля разкри част от характеристиката на майката като патологична лъжкиня и далавераджийка, пряко отговорна за лошото възпитание и участта на децата си.

• Към облика на Оля можем да прибавим и това, че тя НЕ Е строителен инженер, както се представяше в интервютата. Родният й баща заяви пред “ШОУ”, че е завършила само строителен техникум. Оттам нататък фирмата й “Мегапроджектс” се оказа фиктивна. От множество документи съдим, че тази фирма, както и другите фирми на семейството, са били използвани за симулиращи дейност фиктивни сделки и далавери.

• Оля и Ева Мегови живеят под грижите и напътствията на майка си, за разлика от брат им Любомир, който след Дубайската одисея напълно се откъсва от бандата. Бащата – Георги Мегов, в интервю за вестника ни, каза в прав текст в навечерието на Олината сватба, че се страхува “майката да не я провали”. Вероятно имайки предвид, че семейството е набъркано в куп съдебни дела, от които влиза и излиза непрекъснато. Може да се каже, че животът на Мегови-Тошковски тече в кафенетата и по съдилищата. И то не само в София. Действащи дела от и срещу Мегови има още в Ловеч и Велико Търново. От Мегови са пострадали много хора – набеден във фалшификации, от сърдечен удар умира ветеранът от Втората световна война Александър Евстатиев, в момента е в тежко състояние след прекарана тежка операция в ЮАР Йорданка Кошева – собственичката на жилището на “Македония”40. Срещу тях продължава да води дело юристката Емилия Младжова, чийто баща – също покойник, е пострадал от бандата заради апартамент на столичната улица “Доспат” и т.н.
Срещу Милена Мегова и Николай Тошковски в момента тече наказателно дело за фалшификация на документи, доказана от графологична експертиза. Въпрос на време е двамата да попаднат в затвора, смятат юристи.

АШРАФ ПРАЩА ПАРИ НА ОЛЯ И ДЕТЕТО

В момента Ашраф работи в консервен завод в Холандия, където взима 2000 евро. Според журналиста Гасан Насър палестинецът пращал пари на жена си и детето си. Канел ги да живеят там с него, ако желаят. Видно от репортажа в “Шоуто на Азис”, Ашраф обаче още не е наясно, че е бил “напразната надежда” на плевенската банда и че никакви приказки за любов като “Обичам те, Оля, обичам и детето!” няма да го спасят от решението им да го отстранят като доказано неефективен и ненужен от пътя си.

Подготви Еми Мариянска