Фолкпевицата окончателно се отказа от пеенето
Една от най-хитовите фолкпевици на 90-те години – Десислава, вече е управител на фирмите за имоти “Голдън Хоуем” и “Нова Деница”, които са собственост на съпруга й Христо Ковачки, класиран в топ 3 на най-богатите у нас. Дуетната половинка на Тони Стораро, наричана от покойния бос Жоро Илиев Пернишката Шер, се отказа от пеенето и се посвети на 6-годишната си дъщеричка Александра и на любимия си мъж. Двамата са заедно от 8 години, но цялото семейство се появи за първи път на публично място при учредяването на коалиция “Напред”.
Преди да залюби Десислава, Ковачки

3 пъти се запознава с нея.

Фолкпевецът Тони Стораро тайно от брюнетката дава телефона й на бизнесмена и той настойчиво звъни, докато хубавелката най-сетне откликва. През 2000 г. тя заживява с него, а на следващата година двамата спретват сватба в тесен кръг.
Преди да срещне Ковачки, възпитаничката на немската гимназия в родния си град Перник беше любимка на Жоро Илиев и Коко Динев и пееше почти всяка вечер в “Кошарите”. По това време бъдещият милионер Ковачки е

приближен на Косьо Самоковеца,

но вече се усеща твърдата му ръка. Без да се замисля, той влиза в конфликт с шефа на ВИС-2 и слага край на участията на Деси в “Кошарите” въпреки съпротивата на Жоро Илиев. Налага се Самоковеца да ги помирява.
Запознати описват Десислава като изключително търпелив и волеви човек. По този повод те разказват един случай, когато тя паднала по стълбището, повлечена от двете немски овчарки и добермана, които отивала да разхожда навън. Подплашени от нещо, кучетата я влачат няколко етажа и Деси се озовава в болница със счупен нос и множество порезни рани по лицето. “Гледката беше ужасяваща”, спомня си тя. Певицата обаче всеки Божи ден застава пред огледалото и

по 50 пъти на ден си повтаря: “Не се предавай!”

И още: “Ти отново ще си хубава и желана.”
И чудото става след 3 месеца, без мазила и каквито и да било илачи. Белезите й изчезват, а носът й зараства без драскотина.