Ангел Бончев, а по-късно и съпругата му Камелия, са били отвлечени по поръчка на азиатски хазартни босове. Това гласи една от най-новите версии, които се проверяват след драматичните събития от края на миналата седмица, съобщава в. "Труд", като се позовава на източници от МВР.
Ден след като на 10 юли изпълнителният директор на ПФК "Литекс" бе освободен от похитителите, в полицията се явил свидетел от спортните среди. Той разказал на ченгетата, че преди около година в азиатска държава Бончев направил залог и познал точния резултат от международен мач на "Литекс". Премията възлязла на над 6 млн. долара и била изплатена. Не след дълго зложелатели от България се свързали с организаторите на залаганията и им съобщили, че крупната сума е била спечелена чрез уговорен резултат. Азиатците решили да си приберат обратно от Бончев половината от парите - към 3 млн. долара. Към другата част от сумата нямали претенции, тъй като вероятно това са били парите от залога. След неколкократни предупреждения към Бончев чужденците организирали отвличането му срещу откуп, твърдял свидетелят пред ченгетата. Полицията проверява дали през последната година президентът на "Литекс" е имал контакти с хазартна фирма от азиатска държава, дали е водил преговори с посредници и т.н.
В последните дни полицаите са проверили алибитата за 10 юли на хора от подземния свят, подозирани за участие в отвличания от средата на 90-те години насам. До момента обаче не били открити съмнителни данни, което потвърждавало хипотезата за основно участие на чужденци в двете отвличания.

Версията и за сръбска следа, за която се говореше още в края на май, не била напълно отхвърлена. Преди години Бончев е бил съдружник с Ненад Миленкович, който се смята за човек на екстрадирания през 2002 г. от България в Холандия бос Сретен Йосич, пише още в. "Труд". /БЛИЦ