Самолетът, който във вторник привечер падна в Македония е намерен в района на връх Солунска Глава. Първоначалните информации гласят, че вече се знае мястото на падането на „Чесната“, предава скопският телевизионен канал „ТВ 21“, цитиран от Фокус.

Според информацията на медията, телата и останките на самолета се намират на 2200 м надморска височина на непристъпен терен. Акцията във вторник вечерта е прекратена заради лошите метеорологични условия, а неофициално се разбира, че властите в Скопие ще искат помощ от съседните страни да предоставят хеликоптер, който може да се спусне на този специфичен терен.

Георги Бошнаков и неговото семейство загинаха при падането на самолета „Чесна“ П210Н на около 25 км край връх Солунска Глава, планината Якубица. Самолетът е летял от Охрид до София, а в 16,16 часа (17:16 българско време) връзките с кулата за контрол на полетите са прекъснати. 

Още снощи вътрешния министър Младен Маринов съобщи, че е било предложено от наша страна на МВР на Северна Македония да изпратим хеликоптер, който да облети района на катастрофата. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ