Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в Габрово. Той се пусна на живо от ЕТЪР - Етнографски музей на открито. Борисов е придружаван от Томислав Дончев и Кирил Ананиев.

Тримата обсъдиха какви проекти уж са започнати от предишната власт, а реално няма нищо конкретно.

Кметът на Габрово Таня Христова разкри пред лидера на ГЕРБ, че през комплекса са преминали над 15 милиона души. 

Румънското министерство на транспорта няма информация за взаимно споразумение между представители на румънското и българското Министерство на транспорта. Също така Националната железопътна компания SFR-SA не разполага с информация за източниците на финансиране на такива инвестиции, нито за очаквания срок за започване на същинска работа, разкри Борисов.

"По-фрапантното е, че са казали, че се строи тунелът под Шипка, а имаше опасност да не започне. Сега гледам, че някой се хвали с него. Обект, с който се занимаваме от няколко години", заяви Дончев.

Той допълни, че чува само фантазии за мостове и линии, като един голям инфраструктурен проект се прави за 10 години, а не са обещаните. 

От своя страна Борисов припомни какъв заем е изтеглен.

"Вчера държавата задължа с още 5 милиарда в евро. А чувам, че още 2 милиарда и 200 милиона. Асен Василев, за да излъже, че има излишък в бюджета, тегли заем. Това е капан за служебното правителство. Които сега теглят, защото нямат пари за пенсии, за заплати", коментира още той.

"Вчера пазарите са видели, че България вече е неплатежоспособна, България е в тежка криза и затова ни набиха високите лихви. Това е капан за всяко следващо правителство. Следващото правителство, майка му жална", каза още Борисов.

Инфлацията е чудовищна. Ние това не го позволихме 12 години, посочи той и показа графика на инфлацията.

По думите на Борисов Кирил Петков и Асен Василев са направили така, че всичко, за което работим, да отива за погасяване на дългове.

Ако тази политика продължи след 2-ри, това означава Международният валутен фонд да дойде и да започне да управлява финансите на държавата", прогнозира лидерът на ГЕРБ

Чувам, че идват делегации от Полша, ще имаме Ф-16, Грипен, ще станем държавата с най-модерна авиация. Лично аз не съм оптимист за нищо, само да сме живи и здрави", заяви Борисов.

Те имитираха кибер атака в пощите, защото нямат пари да платят пенсиите.

Ако народът има инстинкт и усет трябва да разбере, че му се е случило нещо много лошо. Трябва да изиска от политиците конкретна програма как да се излезе от кризата. Няма значение кой кого харесва.

Това, което "промяната" наричаше социална политика ще доведе до кризите от 90-те. Следващото правителство.- майка му жална. 

Близо 7-8 милиарда лв. е дългът, други 9 млрд. лв. изчезнаха, когато се напънем да ги върнем, може да продължим да развиваме. Това ни причиниха Кирил Петков и Асен Василев. Да обещаваш е хубаво нещо - див популизъм! "Промяната" давала пари за пенсии, но нали трябва да ви ги изкараме тези средства. 

Той говори за свинско със зеле? Делян Добрев си е харесал Асен Василев от едно време и дори е изчислил колко тона свинско със зеле са ни ощетили от "Промяната". Сметнал е свинското и зелето, взел е рецептурен справочник и е сметнал всичко. Защото те и тавичката ви ще продадат", каза още Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук