Започна срещата между БСП и "Изправи се БГ! Ние идваме!" (ИБГНИ), на която трябва да се постигне споразумение за подкрепа при съставяне на правителство. С нея стартират преговорите с т.нар. партии на протеста за подкрепа преди сформиране на правителство с третия мандат.

Правим тази среща, като последен опит за съставяне на правителство в рамките на това НС. Това трябва да е правителство на промяната. Най-важното, по което трябва да говорим са политиките на едно бъдещо правителство. Водени от загриженост, сме длъжни да се опитаме да направим правителство, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„След изявлението на Слави Трифонов стана ясно, че правителство на промяната не може да има. За нас правителство на всяка цена не е решението и няма да го подкрепим. Няма да подкрепим такова и в следващия парламент. Това би било подмяна на вота на българския народ и очакванията на хората“, подчерта тя.

ИБГНИ има последователна позиция и ние положихме всички усилия в това НС да се излъчи правителство. То трябва да е отговорно и в помощ на хората, заяви съпредседателят на ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова.

„Готови сме да участваме в сформирането на мнозинство, които да вземе необходимите решения, с които да оставим държавата в добро състояние преди настъпващите кризи“, каза още Манолова.

Поканата за “Демократична България” е на 31 август от 10:00 часа, а на "Има такъв народ” на 1 септември от 11:00 часа.