Фалстарт при гласуването на съпредседателя на "Продължаваме промяната". Два пъти машината се развалила при опит той да подаде гласа си в родния Хасково. Асен Василев е чакал трети път да поправят устройството, за да може да упражни правото си на глас, предава Нова тв. 

"Чухме, че в Хасковско има доста проблеми с машините. В страната има 50-60 от 12 00 хиляди. Не са много, но, както се казва, нацелихме една от тях. Става дума за техническа грешка. След като направих избора, отпечата просто непълна бюлетина, отпечата само хаш кода на машината. Ще се направи констативен протокол и отново ще гласувам", обясни гафа с техниката Василев. 

"Най-важното е, че всички са тук, виждате колко хора минават и гласуват. Българските граждани са излезли и гласуват. Това е важно, защото трябва да се даде ясна посока на страната. Аз лично вярвам, че тази посока е към нормални европейски доходи и един нормален европейски живот. "Отново"-то го видяхме достатъчно, крайно време да тръгнем напред", каза Василев в ефира на bTV, след като най-накрая успя да гласува. 

Припомняме, че подобен случай с грешка на машината за гласуване имаше в село Градец. Там избирател получи бял лист вместо бюлетина. Така той упражни правото си на глас, но гласът му не бе отчетен. ЦИК реши член на комисията да не гласува също заради инцидента. Така цели два гласа бяха загубени. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук