Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в Пловдив, за да стегне местните редици на партията. В свое слово той отправи сериозни критики към организацията на място.
Бившият премиер посочи колко много пари са предоставени за развитието на града, а междувременно на местно ниво организацията има проблеми. „Кеф ви море в Истанбул, кеф ви море в Гърция. Щеше до пролет да има четири лентов път. В моето съзнание стоеше само да се заделят пари за околовръстното за Пловдив защото тук има над милиард инвестиции. Липсва в момента работна ръка”, каза Борисов.

„На фона на всичко това, вие си играете на кой е по-важен от вас – Зико, кмета, който и да е било. Не включвам Римските стадиони, и църквите, и манастирите. Милиони са дадени. Всичко, което е поискано целево, е дадено за тоя град. Благодарение на партийната организация обаче, ние се замисляме, дали ще спечелим изборите. При положение, че преди нас тоя град беше разграбен. Всичко ценно беше разграбено. До едно”, каза още Борисов.

Бившият премиер изрази и негодувание от факта, че по време на конгреса в София обвиняват ГЕРБ в кражби. „Не съм се обадил, не съм дал указания нито за една поръчка. Сега 110 милионна чакат за пречиствателна станция и водния цикъл. Надявам се служебното правителство да ги одобри”, добави той.

"По-голям враг от себе си ГЕРБ няма", направи извод той.

Слушах 10 минути от конгреса на БСП и ми стана смешно и жалко за държавата и за хората. Само преди две години тези хора разбиха банките. Това каза бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. "Вчера някой ми каза, че над стотици пъти са ми произнесли името и нито на един друг", коментира Борисов. Бившият министър-председател спомена, че през 2009 г. бил приет Закон за амнистията, според който министър не подлежи на разследване за съмнителни сделки, ако подписът му не е върху документа. "И тогава депутатката нинова е била депутат, а сега тя ще ми праави ревизия", коментира Борисов. Той иронизира БСП с това, че в 21 в. се говори на "другари и другарки", затова и сам се обърна към своите с тези думи.


 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!