По предварителни данни самолетът Су-27 се е разбил в Черно море по време на редовен полет, съобщи Министерството на отбраната.

Отбелязва се, че на 50 километра от град Феодосия самолетът е дал сигнал за бедствие.


В спасителната операция участват хеликоптери Ан-26, Ми-8, военни, както и граждански кораби, които са били в непосредствена близост до мястото на произшествието.

„Издирването на пилота в зоната на действие е усложнено от трудните метеорологични условия“, добавя Министерството на отбраната.

Два спасителни влекача са изпратени към мястото на катастрофата на Су-27 в Черно море, на място вече се намира моторен кораб, съобщи пресслужбата на флота.

"Два буксира "Спасител Демидов "и" Меркурий " ще бъдат на мястото, след 2 - 2,5 часа. Моторният кораб "Волго-Балт 179 "вече е там", заяви говорителят на агенцията в отговор на въпроса кои кораби изпращат към предполагаемото място на катастрофата на самолета.

Изстребителят е изчезнал от радалите тази вечер около 20. 10 часа в акваторията на Черно море. Самолетът е изпълнявал планиран полет. 

Изстребителите Су-27 влизат в състава на дежурните сили на руската ПВО.

Предназначени са за воденето на далечен и близък въздушен бой, прихващане и унищожаване на самолети и безпилотници, както и обезпечаване действията на силите на фрота при отдалечаване на 300-400 метра от бреговата линия. 
Екипажът е от един човек, бойният радиус - 1,2 хиляди км.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!