Състоянието на жената, която пострада при пожара в жилищна сграда Приморско снощи, рязко се е влошило и в момента тя е откарана към бургаска болница. Новината съобщи общинският съветник от ВМРО Ваня Андонова, цитиран от "Флагман".

„Наш съгражданин я превозва с личния си автомобил. Състоянието на Нина е влошено! Посетих мястото на инцидента, гледката беше ужасяваща. Нина е с видими обгаряния по лицето и ръцете, почти е обезобразена. Снощи е била освободена за домашно лечение“, обясни Андонова.

Тя показа и снимки на опожарената сграда, които показват, че не само заведението и магазина на партерния етаж на ул.“Лагуна“ 6 са пострадали, но и цялата сграда – до четвъртия етаж.

Така изглежда сградата на ул."Лагуна" 6 в Приморско
Жилището на Нина е на първия етаж

Жилището на 68-годишната Нина, която е руски гражданин, но е постоянно пребиваваща в България, е на първи жилищен етаж. В момента реално тя няма къде да живее и снощи е пренощувала при приятелка.

Припомняме, че огънят е тръгнал от партерния етаж, където се намира бар „The place“, собственост на двама млади мъже от Приморско Кристиян Сапунджиев и Иван Гангаров. Самите те не смятат, че става въпрос за умишлен палеж, но всички доказателства сочат точно в тази посока.

„Не мога да коментирам стойността на щетите, големи са, да. В момента се извършва оглед, очаквам разследващите да си свършат работата“, каза Иван Гангаров