Шофьор на Peugeot 508 доказа, че умните системи на автомобила може лесно да бъдат излъгани. Например, че системата за удържане на колата в лентата за движение и адаптивния круиз контрол работят дори без човек на мястото на шофьора, достатъчно е за волана да бъде закрепена бутилка с вода. 

Със своето тегло тя имитира ръката на водача, която е поставена върху волана, и системите за полуавтономно управление не се изключват 

Радостта на шофьора е била извън предела от този негов трик, но по-късно на него му се наложило да разбере по трудния начин, защо в креслото на шофьора винаги трябва да има човек, при това такъв, който внимателно да следи пътя.

Първоначално автомобилът се държи прекрасно - движи се по шосето самостоятелно, дори се престроява. Ютубърът междувременно седи на задната седалка и снима всичко на видео. 

Оказало се обаче, че седейки на задната седалка, той не може да поеме бързо управлението на автомобила, ако нещо извънредно се случи. При това, за да достигне до волана и предалите на колата, той е трябвало да си махне колана, което в аварийни ситуации, е крайно нежелателно. 

В резултат, когато системата се изключва, ютубърът се хвърля към волана, но автомобилът вече е бил в канавката и е започнал да се преобръща. Мъжът, летейки из салона, направо се е превърнал в топче за пинбол. 

За да научите повече, посетете auto.blitz.bg.