Това е моментът, в който осемгодишна котка, спасена от живот на улицата, преборва три кръвожадни койота, които нападнали дома ѝ през нощта. 


Агресивните койоти, заснети от камера за наблюдение как се приближават до къща в Лос Анджелис, се доближават до котката Макс, която си стои в задни двор, и се опитват да я натикат в ъгъла. 

Въпреки това, безстрашната писана напада койтите, за които се знае, че ядат котки, и постоянно им се нахвърля, за да ги прогони. В резултат единият от койотите отстъпва. След малко и другите койоти се отдръпват, но секунди по-късно пак нападат Макс. 

Безстрашната котка обаче продължава да им се нахвърля и ги драска с лапи, за да ги държи надалеч. 

След инцидента, стопанката на котето Мая Гурин разказа пред ViralHog: "Нашата осемгодишна котка, която ние спасихме от улицата, се е сбила с три  койота в задния ни двор. Гледахме телевизия и видяхме какво се случва през прозореца.

Изскочихме навън, за да видим какво точно става. Макс бе обграден от три койота. Нахвърлихме им се, те се изплашиха и избягаха. Макс изглеждаше, че не е пострадал". 

Гурин по-късно е заявила пред Си Би Ес, че в момента тя държи смелото коте у дома си, но скоро ще му построи хабитат в задния двор. 

Превод и редакция: БЛИЦ