Силите за специални операции са усвоили професионално дронове камикадзе и безмилостно унищожават руските окупатори. Зрелищно видео публикува пресслужбата на MTR, съобщава УНИАН

Наскоро операторите на MTR използвали дронове камикадзе, за да унищожат руски танк с вражеска жива сила. Нашествениците си устроиха пиршество и пиха алкохол, но украинските защитници развалиха „празника“.

„Според нашите войници руските нашественици на една от позициите спокойно пиели алкохол, седнали върху бронята на танка си. Обаче обичайната руска окупация беше внезапно прекъсната от неочаквана атака от въздуха. Модерен дрон камикадзе, оборудван с мощни експлозиви влетяха право в танка, нанасяйки непоправими загуби на противника“, съобщиха от MTR.

Целият процес на унищожаване на противника е заснет от камера, разположена на дрона убиец. Видеото беше показано на широката публика за първи път, но MTR отбелязва, че бойното използване на БПЛА-камикадзе е установена практика на украинската армия по време на войната срещу руските нашественици.

„Това е добър пример за това как помощта на чуждестранни партньори, съчетана с обучението и професионализма на нашите войници, дават положителни резултати на фронта“, се казва в съобщението. От MTR уточниха още, че дронът е унищожил два екипажа на нашествениците.

По-рано войници от 53-та отделна механизирана бригада на името на княз Владимир Мономах показаха в действие дрон-камикадзе.