2017 година е година на Слънцето според астрологията и нумерологията. Вижте какво се случва през 2017 година в астрологичен аспект

Юпитер, планетата на успеха и късмета, до края на годината ще продължи да се движи във Везни. Най-облагодетелствани от това ще бъдат въздушните знаци, начело с Везните. Това важи и за Водолей и Близнаци. Юпитер ще предостави чудесни възможности за реализацията на целите им. В знака на Везните добрите шансове ще бъдат в сферата на финансите, изкуството, дипломацията и партньорските отношения.

Сатурн до края на 12017 година ще продължи да се движи в Стрелец. Тук позицията му е по-благоприятна за Овен и Лъв-другите два огнени знака, отколкото за самия Стрелец. Те биха могли да са захващат с по-дългосрочни и сериозни проекти, да разчитат на търпение и стабилност. Сатурн дава още отговорност и добро планиране. За самия Стрелец ще даде някои ограничения, но положителния аспект на това е, че той ще има възможността да стане много по-задълбочен и зрял, по структуриран и организиран.

Уран все така продължава да се движи в Овен, като през годината неколкократно прави аспект с Юпитер. Именно тези са двете планети, които ни тласкат да се развиваме и променяме, да се освобождаваме от всичко, което не ни е необходимо и вече не ни служи, да обогатяваме съзнанието си. Те ще ни дадат възможността да направим нужните промени. А в коя сфера от живота ви ще се случи, ще покаже рождения ви хороскоп. Промените могат да имат внезапен и изненадващ характер.

Плутон - една от най-бавните планети в нашата слънчева система, също продължава своето движение през Козирог и през годината ще даде възможност на земните знаци-Телец, Дева и Козирог, предимно от втората декада на знака си, да трансформират и обновят всичко, което се нуждае от коренна промяна, всичко, което трябва да си отиде окончателно, за да може да дойде след това новото и в по-съвършена форма. За Телец и Дева трансформацията ще е по-хармонична, докато Козирога може да преживее и криза.

Нептун, също бавна планета, продължава да се движи в своя собствен знак Риби, което го прави особено силен. През 2017 година той ще активира водните знаци - Рак, Скорпион и Риби от края на първата и началото на втората декада, като акцентът е върху Риби. Активността на Нептун е от малко по особен характер и поради това са най-подходящи заниманията с медитации, духовни практики и изкуство.

Нептун е висша планета и ако не се отработва съзнателно ще доведе до страдание и попадане в зависимости, илюзии, лъжи. А може дори да увреди психичното ви здраве. Затова бъдете добри, щедри и давайте от сърце. Има закони във Вселената, които работят и всичко, което излъчите навън, рано или късно ще се върне при вас.