Кучето Сюнсюн завладя сърцата на китайците, след като в интернет беше разпространен видеозапис как всеки ден търпеливо чака собственика си на гарата да се прибере от работа, съобщи Би Би Си.
 

Видеоклипът с кучето вече е гледан 10 милиона пъти от края на април. Той е заснет в град Чунцин. Кучето не носи нашийник, нито е завързано. То лежи на земята кротко до входа на подлез всеки ден и чака около 12 часа собственика си да се върне.

"Той винаги е бил такъв", разказа собственикът на Сюнсюн и добави, че се грижи за него от осем години, но кучето е на 15 години.
 
 
Местни хора разказаха, че не се страхуват от кучето, защото е много добро. То няма нищо против да го галят, но не приема всякаква дадена му храна. Придружава собственика си, когато тръгва за работа и остава да го чака на място. Сюнсюн чака и чака, и изглежда щастлив. Според някои обаче собственикът му трябва да се грижи по-добре за него.

Подобен е случаят с японското куче Хачико, което става известно в Япония с това, че всеки ден чака собственика си на гарата. То продължава да стои пред нея девет години, след като човекът умира. За Хачико беше заснет филм с участието на Ричард Гиър.
 
Във Великобритания скайтериерът Боби пази гроба на собственика си 14 години. В Единбург има негова статуя. Историята му е описана в книга и филм на "Дисни".