Никога няма да се разкрие истината за нападението над журналиста Огнян Стефанов, смята Евелин Банев, по – известен като Брендо. Поръчките срещу мен са от бившия вътрешен министър Румен Петков. Това каза Банев по Нова телевизия тази сутрин.
Виждал съм се с него още, когато беше вътрешен министър и преди да ми се повдигне обвинение. Срещата стана в негова кола в центъра на София, близо до ресторант “Под липите”. Освен нас в колата имаше шофьор, обясни Брендо. По думите му Румен Петков му е предложил да свидетелства по делото срещу Маргините. Получих писмо вкъщи да се обадя на телефон, аз го направих и ми беше уредена среща в кола с Румен Петков. Той ми предложи да съдействам по делото. Аз казах, че нямам с какво да съдействам и след това ми беше повдигнато обвинение. Има връзка между това, че съм отказал да свидетелствам срещу Маргините и това че ми е повдигнато обвинение.
По повод на побоя над Огнян Стефанов, Брендо заяви има групи, които изпълняват ролята на изпълнителна власт, има си хора, които поръчват такива неща, заяви той по Нова телевизия тази сутрин. Брендо се мотивира още с твърдението, че никога досега не е било разкрито такова нападение. Бяхме с Огнян Стефанов в ресторант “Кипарис”, имахме среща, познаваме се отдавна. Бях го свързал с една фирма, която познавам за реклама на неговия сайт “Фрогнюз” и от фирмата ме помолиха да говоря за цените заради световната финансова криза, обясни Брендо. Говорихме и за сайта “Опасните”, за това дали се преценява онова, което се публикува. Питах го не се ли притеснява от това че го свързват със сайта, той каза, че изобщо, продължи Банев. Бяхме с Огнян Стефанов в ресторант “Кипарис”, имахме среща, познаваме се отдавна. Бях го свързал с една фирма, която познавам за реклама на неговия сайт “Фрогнюз” и от фирмата ме помолиха да говоря за цените заради световната финансова криза, обясни Брендо. Говорихме и за сайта “Опасните”, за това дали се преценява онова, което се публикува. Питах го не се ли притеснява от това че го свързват със сайта, той каза, че изобщо, продължи Банев.
По думите му заедно със Стефанов са влезли към 20.00 заедно в ресторант “Кипарис”. След два часа пак излязохме заедно и се разделихме в две различни посоки. Чух някакъв шум, обръщам се и те вече бяха скочили. Очаквайте още подробности. /БЛИЦ