Четирима остават виновните за инцидента в дискотека "Индиго" реши окончателно Върховният касационен съд /ВКС/. С решението си ВКС е потвърдил присъдата на Апелативния съд в София.
На 30 януари охранителите Георги Василев и Анри Силаги бяха признати за виновни за това, че не са създали безопасен ред за влизане в дискотеката и бяха осъдени на глоба от по 800 лева. САС потвърди и присъдата на градския съд, издадена за Цвятко Барчовски - 3 месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок и глоба от 1500 лева. Намалено беше обаче наказанието на Ангел Николов, което от глоба от 3 000 лева вече е глоба в размер на 1000 лева. Анри Силаги, Ангел Николов и Георги Василев бяха осъдени от апелативния съд да платят солидарно граждански искове в размер на 50 000 лева.
На 21 декември 2001 година от затискане при влизане в дискотека "Индиго" загинаха Виктория Миркова, Димитър Андреев, Елена Спандониева, Кристина Кабакчиева, Любомира Захариева, Мадлен Николова и Цветелина Ралчовска. На 17 декември 2006 година състав на СГС с председател Антон Станков реши, че тогава виновни за престъплението са само Ангел Николов и Цвятко Барчовски. Делото беше връщано и започваше отначало няколко пъти. На 20 декември 2002 година Софийският апелативен съд прекрати делото и го върна на Софийска градска прокуратура за отстраняване на допуснати съществени нарушения. Последва и второ връщане на делото. Процесът бе насрочен за трети път на 30 март 2006 година. Ден преди това прокуратурата внесе за трети път обвинителния акт. /Дневник.бг