Знаете ли, че човешкото тяло е изградено от 206 кости? Внушителна цифра, която набъбва още повече, когато прибавим и броя на ставите помежду им. Освен по-добра подвижност обаче за нас това означава, че има стотици места, на които с течение на годините може да ни заболи.

Измъчваща до безсъние, ставната болка е оплакването, което ни праща да обикаляме различни кабинети – като се започне от личния лекар, за да се стигне до профилирани специалисти като ортопед-травматолог, ревматолог, рехабилитатор-физиотерапевт, та дори и до невролог понякога. Виждали какво ли не в практиката си, докторите се доверяват само на доказано ефективни средства за облекчаване състоянието на своите пациенти, каквото, категорични са те, е специалният колаген Collanol (Коланол). Разработен в съответствие с най-новите открития в областта на ставното здраве, той е единственото средство, познато на медицината досега, което кара тялото да се възстановява самò, а резултатите от клиничните изследвания са категорични. Независимо дали се касае за временно неразположение или за вече задълбочил се проблем, доставяйки на тялото всичко, което му е необходимо за нормалната функция на ставите, Collanol осезаемо намалява болката и подобрява подвижността без ограничения от възрастта и пола.

КАКВО СЪВЕТВАТ ТРАВМАТОЛОЗИТЕ?

До вратата на травматолога стигат най-тежките случаи, а в този момент възможните решения са малко. Изправен пред предизвикателството да подобри качеството на живота на своите пациенти, страдащи от артроза, д-р Мирослав Русев – ортопед-травматолог с дългогодишна практика – се доверява на възможностите на Collanol. Наблюдаваните резултати удовлетворяват пациентите, а това е най-важното за всеки специалист.

Collanol оправдава очакванията на пациентите

„Използвам Collanol при пациенти с дегенеративна ставна болест, или т.нар. артроза. Продуктът ме заинтригува заради различния си механизъм на действие. Интактният колаген в него задейства специални клетки на имунната система, които спират процеса на разграждане на ставния хрущял, като същевременно се реактивира естественият синтез на колаген тип II в организма. В допълнение, висококонцентрираният мицеларен екстракт от куркума оказва противовъзпалителен ефект.

Досега медицината не познава друго средство, освен Collanol, което така добре да използва силата за самовъзстановяване на тялото ни. Благодарение на това в комбинация със специалната технология на производство (капсула в капсула) той оправдава очакванията на пациентите, като някои от тях получават облекчение на симптомите още на втората седмица от приема.“
Д-р Мирослав Русев, ортопед-травматолог, МЦ „Ортопедия и Травматология“, Търговище

КАКВО СЪВЕТВАТ РЕВМАТОЛОЗИТЕ?

Ревматолозите са онези, в чиято практика Collanol помага най-много. Посредством своя възстановителен ефект върху ставния хрущял и противовъзпалителното си въздействие той намира приложение в целия спектър от ревматоидни заболявания. Защитил ефективността си с богато досие от клинични изследвания, Collanol отдавна е част от терапевтичните схеми на водещия столичен ревматолог д-р Родина Несторова. Ето какво разказа тя за своя опит:

Здравейте, д-р Несторова! Каква е разликата между Collanol и останалите колагени?

Нека го кажа така – разликите са такива, че всъщност има само една прилика и това е думата „колаген“. (Усмихва се.)

Когато за първи път чух за Collanol (интактен колаген + куркумин), помислих, че това е поредният колаген. Сега, след като се запознах с цялата научна литература, стояща зад продукта, си позволявам да кажа горното изречение. Още повече, че вече имам и опит с него.

За нас, специалистите в областта на ставното здраве, продуктът има четири основни отличителни черти, които категорично го открояват от всичко останало. На първо място за мен стоят резултатите от клиничните проучвания, които потвърждават ефективността на интактния колаген срещу болката, но също и подобряването на подвижността. В някои случаи отчетените данни доближават по сила ефекта на болкоуспокояващите медикаменти. Нещо, което обикновените колагени не могат да постигнат дори при ежедневен прием на хиляди милиграми.

Наблюдаваният ефект произтича от другите две предимства на интактния колаген в Collanol: Непокътната колагенова молекула стимулира производството на специални вещества, като по този начин допълва липсите, предизвикани от дегенеративните промени в ставната тъкан. Става въпрос за различен механизъм на действие, който помага да бъдат преодолени физиологичните препятствия за лечение на ставите.

Не на последно място трябва да отбележа и експертно формулирания състав на Collanol, в който освен интактния колаген място са намерили специален мицеларен куркумин (натурално вещество с противовъзпалително действие) и незаменимите за здравето на ставите подхранващи вещества – манган, мед, витамин С и витамин D.

Вие имате ли наблюдения от вашата практика?

Да, разбира се. Дори мои близки и познати вече направиха 90-дневния курс на лечение. Трябва да призная, че резултатите от приложението ме увериха в ефективността на продукта. Сега Collanol е част от ежедневната ми лекарска практика и виждам в него обещаващ потенциал за успешно повлияване на остеоартрита (На български се нарича още артроза – бел.ред.) и трайно подобряване качеството на живот на пациентите.
Д-р Родина Несторова, ревматолог, Ревматологичен център „Св. Ирина“, София

КАКВО СЪВЕТВАТ ФИЗИОТЕРАПЕВТИТЕ?

Работещи в тясно сътрудничество с травматолозите, невролозите и ревматолозите, специалистите по рехабилитационна медицина и физиотерапия са онези, в чиито ръце е пациентът най-накрая „да си стъпи здраво на краката“. Опериращи с богат набор от възстановителни програми, те са категорични, че ефективността им се повишава многократно, когато биват комбинирани с приема на Collanol. По този начин проблемът е атакуван от две страни, а крайният резултат надминава очакванията и остава траен във времето.

Collanol е ефективен при гонартроза и коксартроза

 „През дългогодишната си практика в областта на „Физикалната медицина и рехабилитация“ най-добри лечебни резултати съм постигала при пациенти с различни заболявания на опорно-двигателния апарат. Винаги съм търсила нови възможности за ускоряване на лечебния процес и прилагам различни средства в моите терапевтични схеми. От около 6 месеца активно прилагам Collanol при пациенти с артроза на колянна (гонартроза) или тазобедрена става (коксартроза), тъй като той предлага най-иновативния подход за повлияване на болестта. Само 1 капсула дневно осигурява всичко необходимо за трайно подобряване на състоянието на ставите. Дори аз самата и членове на моето семейство приемаме Collanol.
Натрупаните към момента лични и професионални впечатления за ефективността на продукта са отлични. При лека до средно тежка степен на увреждането резултатите са много бързи – понякога в рамките на първия месец. Collanol намалява ставните болки и подобрява функционалната подвижност на ставите. Поради индивидуалността на всеки случай и спецификите на остеоартрозната болест приемът на Collanol трябва да продължи поне 3 месеца, независимо колко рано е усетено подобрението, за да се подсигури траен ефект. При пациенти с тежки увреждания включвам Collanol като допълнение към пълна лечебна програма, включваща физиотерапия и рехабилитация, и препоръчвам приемът му да е поне 6 месеца. Collanol дава по-силен първоначален тласък на организма да започне оздравителен процес.“
Д-р Донка Казакова, специалист по Физикална медицина и рехабилитация, ДКЦ-30 и ДКЦ-11, София

КАКВО СЪВЕТВАТ ОБЩОПРАКТИКУВАЩИТЕ ЛЕКАРИ?

Личният лекар е медицинският специалист, от който започва всяко лечение, а „обадят“ ли се ставите, първо на неговата врата чукаме. Ежедневно поставени в ситуацията да помагат на пациенти с болежки от най-различно естество, общопрактикуващите лекари разчитат само на изпитани и доказано ефективни средства. Затова и не е случайно, че когато става дума за болки в ставите и за износване на ставния хрущял, те се доверяват на Collanol. Именно от опита си с Collanol д-р Найденова от София се е убедила, че той е най-сигурният начин да върне нормалния начин на живот на своите пациенти.

С Collanol пациентите водят нормален живот

 „В моята практика пациентите в зряла възраст са болшинство. С напредване на възрастта уязвимо място в организма са ставите и оплакванията от болка, скованост, ограничени движения са ежедневие. Заседналият начин на живот, некачествените хранителни продукти, генетичната предиспозиция и промяната в климатичните условия влияят и влошават дейността на костно-ставната система.

За подобряване качеството на живота на моите пациенти от няколко месеца аз прилагам природния продукт Collanol, който съдържа специален колаген тип II и естествен куркумин във висококонцентриран вид. Приложен в доза от само 1 капсула дневно след 3–4 седмици лечение при голям брой пациенти ефектът е невероятен – болките осезаемо намаляват, подвижността на ставите се подобрява и пациентите водят нормалното си ежедневие. Продуктът не дразни стомаха и е подходящ дори при хора с повишена чувствителност. Всичко това ми дава основание да се доверявам на Collanol и да го използвам уверено за лечение и превенция на заболявания на костно-мускулната система.“
Д-р Веролина Найденова, общопрактикуващ лекар, ДКЦ-25, София

Подобни наблюдения има и д-р Апостолова от Бургас, която го прилага не само върху своите пациенти, а и върху самата себе си. Още с първите болки и намалена подвижност, тя се обърнала за помощ към Collanol.

Collanol помогна на мен самата

Имах силни болки в ставите. От известно време ги третирам с луга, но като видях информация за Collanol в интернет взех и него.

Ефектът му усетих още в първите няколко дни. Сега слизам по стълби без болка и опън в колената. Очарована съм от Collanol.
Д-р Антоанета Апостолова, общопрактикуващ лекар, ДКЦ 2, Бургас

КАКВО СТОИ ЗАД ЕФЕКТИВНОСТТА НА COLLANOL?

Опирайки се на последните достижения в областта на медицината и технологиите, Collanol предлага най-иновативният подход за третиране на ставните заболявания. Със своя специален механизъм на въздействие, при който собственото ни тяло е мобилизирано самò да се справи с проблема, той няма аналог до момента.

Експертно формулиран състав

Формулиран в съответствие с нуждите на пациентите, страдащи от ставни проблеми, във всяка капсула Collanol се съдържат точните количества от всички вещества, необходими за успешно справяне с проблема. Само с 40 mg от специалния интактен колаген тип II, наричан още интактен, той е в състояние да постигне благотворен ефект върху ставите, какъвто обикновените колагени не биха могли дори при стократно по-високи дози. Резултатите от проведените клинични изследвания са недвусмислени и ясно посочват, че само след 30 дни се усеща значително подобрение – болките намаляват и подвижността се подобрява. Ефект, допълнително подсилен от противовъзпалителното въздействие на мицеларния куркумин.

Технологията за по-бърз резултат

Произведен по патентованата технология DUOCAPTM (капсула в капсула), Collanol покрива най-важните за бързото постигане на желания резултат критерии. Той осигурява ефективно комбиниране на биоактивни вещества с различни физиологични спецификации и гарантира тяхното прецизно таргетирано освобождаване директно в местоназначението им. В резултат приемът само на 1 капсула дневно осигурява всичко необходимо за видимо и трайно подобряване състоянието на ставите. Collanol е особено ценен както за хората, чиито стави просто прещракват понякога, така и за онези, чието състояние се е усложнило. Клиничните изследвания потвърждават, че Collanol подобрява състоянието на ставите при артроза и артрит, като намалява болката, подобрява подвижността (разгъването на ставите) и спомага за по-продължително физическо натоварване независимо от възрастта. Професионалните наблюдения до момента потвърждават, че той помага на всички стави – от малкото пръстче до таза.


Можете да откриете Collanol в най-близката аптека до вас.

Повече информация за Collanol може да намерите ТУК >>>