Пациентка, която се е излекувала от коронавируса, разказа как е преборила болестта и как се е чувствала в най-опасната фаза на заразата, пише в. "Дейли Мейл".  

Джули от Сингапур е демонстрирала подобни на грип симптоми, като е имала температура 38.5 по Целзи на 3 февруари. Затова тя взела два Панадола преди да си легне.  

"Чувствах се малко уморена. Помня, че спах през целия ден. След това температурата изчезна и се чувствах добре през останалата част на седмицата. Дори не подсмърчах и кашлях нито един път", разказа тя.  

Пет дни по-късно обаче тя научила от лекаря, че е дала положителен резултат за коронавирус.  

Тя била отведена в болница за карантина. Там тя била настанена сама в стая, която, по думите ѝ, била "четири стени с една стая"."Получавах си храната през малка вратичка, също лекарствата, дрехите и кърпите ми. Можеш да имаш телефон, да правиш видеоразговори и да пращаш съобщения", добавя тя.  

В един от клиповете, които Джули се споделила, тя седи на болничното легло, докато говори със свои приятели от местната ѝ черква. "Очаквам с нетърпение каква ще е днешната проповед на свещеника", споделя тя. 

По думите ѝ, карантината е бил най-самотният период в живота ѝ.  

"Когато преминавах през критичната фаза, едно от нещата, които бяха много трудни, бе дишането. Сякаш белите ми дробове работиха над своя максимум постоянно. Наистина едва смогваха" 

По думите ѝ, много ѝ е било трудно също да ходи до тоалетната, защото всичко било като на забавен кадър. 

Джули се борила с болестта девет дни, докато най-накрая не дала негативен резултат за вируса. 

"Не знам какъв ще е резултатът в дългосрочен план, единственото нещо, което знам, че е сега не мога да ходя дълго време, защото започва да не ми достига въздух, имам нуждата да поседна", обяснява тя. 

"Такова нещо никога не ми се е случвало", добавя жената. 

Джули казва още, че хората се притесняват от коронавируса, "защото не знаят нищо за него в момента".  

Превод и редакция: БЛИЦ