В държавата има скандална ситуация във връзка с ДАНС. Гафът се състои в следното: вместо да ти ампутират лявата ръка, ако го направят по отношение на левия крак, се получава едно голямо недоразумение. Това заяви в Шумен лидерът на ДПС Ахмед Доган.
Вероятно в понеделник ще искаме разследване на случая във връзка с ДАНС, посочи Доган. Иван Драшков не е част от проблема и не може шеф на контраразузнаването да се уволнява за назидание, категоричен е той.
Стабилността на страната е основен критерий и мярка за оценка на всички възможни ситуации в този момент, допълни лидерът на ДПС.  Ние трябва да покажем, че сме носители на тази стабилност в държавата, каза още Ахмед Доган, цитиран от Дарик радио. Той допълни, че този гаф е неприятен и той влияе на имиджа на страната и в рамките на НАТО и в рамките на ЕС.
На въпрос относно промени в Закона за ДАНС Ахмед Доган каза, че в понеделник или вторник ДПС в рамките на парламентарната група и представителите на движението в съответните структури за сигурността на държава прецизно ще анализират нещата. Съответните предложения трябва да се осмилят, каза още лидерът на ДПС.  Според Доган би било добре да се свика и Съвета за национална сигурност. /БЛИЦ