Петър К. и Бистра Т., обвинени, че държат голямо количество наркотични вещества, за да ги продават, от днес са с по-леки мерки за неотклонение -"домашен арест", определени от Варненския окръжен съд. Съдът уважи искането на защитата на Петър и Бистра, които са в ареста от края на ноември миналата година.
Пресслужбата на съда припомня, че 44-годишният Петър и 25-годишната Бистра бяха задържани миналата година при полицейска акция с различни количества кокаин, амфетамини и марихуана. Тогава, при обиска на помещенията, обитавани от Петър органите на реда иззели 63,4 грама кокаин разфасован в пакетчета. Кокаин, амфетамини и марихуана открили полицаите и при обиска на Бистра, а количествата са били предназначени за продажба. Събраните гласни доказателства и веществени материали дадоха основание на първоинстанционния съд на 25 ноември миналата година да определи първоначален арест за двамата дилъри.
4 месеца по-късно, след приключване на процесуално-следствените действия по отношение на наркозависимата Бистра, ВОС прецени, че може да измени процесуалната й мярка за принуда в по-лека. Мярката "домашен арест" за Бистра Т. бе поискана както от адвоката й, така и от прокурора, наблюдаващ досъдебното производство. Съдът определи "домашен арест" и за Петър, след като установи липсата на следствени действия, спрямо него. ВОС прецени, че няма опасност двамата да се укрият от наказателно преследване.
Определенията на ВОС подлежат на въззивен контрол пред Варненския апелативен съд на 24 март. /БЛИЦ