На събитието MWC 2024 в Барселона, което ще се проведе от 26 до 29 февруари, ще видим доста интересни и уникални устройства. Едно от тях ще бъде смартфона с изкуствен интелект от Deutsche Telekom.

Създаден в партньорство с Qualcomm и Brain.ai, T Phone ще има AI асистент. Той ще може да разбира и удовлетворява нуждите на потребителя. И макар че ИИ отдавна не е новост за смартфоните, T Phone ще се отличава с това, че няма да получи нито едно предварително инсталирано приложение.

Deutsche Telekom твърди, че идеята е станала възможна благодарение на генеративния интерфейс на телефона, базиран на ИИ Brain.ai. Той изпълнява функциите на широк спектър от приложения, като замества десетки помощни програми. Използваният ИИ се управлява с гласови и текстови команди.

1500 лв. Казино Бонус за Нови Клиенти на efbet.com

„Изкуственият интелект и големите езикови модели (LLM) скоро ще бъдат неразделна част от мобилните устройства. Ще ги използваме, за да подобрим и опростим живота на нашите клиенти. Нашата визия е „magenta concierge“ за смартфони без приложения.

Истински ежедневен спътник, който удовлетворява нуждите и опростява дигиталния живот“,  заяви Джон Абрахамсон, главен директор „Продукти и цифрови технологии“ на Deutsche Telekom.

Джери Юе, основател и главен изпълнителен директор на Brain Technologies, отбеляза нещо интересно. Въпреки появата на първия iPhone преди 14 години, начинът, по който взаимодействаме със софтуера на смартфоните, оттогава не се е променил много.

Той също така отбелязва, че обикновените потребители все още не са видели някакви драматични промени въпреки целия напредък в областта на изкуствения интелект.

Обработката на данните с помощта на изкуствен интелект в T Phone ще се извършва в електронен облак. При това Deutsche Telekom ще покаже и друга версия на смартфона. Тя ще има автономен изкуствен интелект, базиран на чипа Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук