Васил Найденов също посети поклонението в сатиричния театър "Алеко Константинов" пред Стоянка Мутафова. Той си каза последно "сбогом" с актрисата и разказа много интересна случка с Госпожа Стихийно бедствие. 
 

"Закъснявахме. Пътувахме към Варна за концерт. Тя през цялото време си учеше репликите. Независимо на колко години беше, тя продължаваше да се учи. Това не всеки артист вече го притежава", поде той.

"Тогава ни спря КАТ, а тя беше с едни навити ролки и с огромна капела - готвеше се за вечерта. Изведнъж тя каза „Сега, сега, сега съм аз“ и излезе. Тя умее да прави такъв уличен театър, който не всеки може – тя започна да бие шофьора ни. Разхвърчаха се рокли, а полицаите се притекоха на помощ на нея в ситуацията и ни пуснаха бързо", спомни си Найденов.
 

"Тя е една вселена, една епоха и ще липсва на всички. Имаше пълен живот. Можеше още, имаше сили за още", каза Богдана Карадочева и завърши с думите, че обича много Стоянка. 

БЛИЦ припомня, че първи на поклонението пристигнаха щерката на Сотянка - Мария Грубешлиева - Муки, столичната кметица Йорданка Фандъкова, актрисата Искра Радева, която бе много близка с Мутафова. 

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!