Младо момче от Самоводене прави новия дизайн на FANTA, след като проектът му спечели измежду стотици хиляди други предложения, пише "Борба". 

17-годишният Йордан Момински, който е и ученик в местната ПМГ „Васил Друмев“, е автор на новия дизайн на кенчетата на напитката, които ще се появят след броени дни. Талантът от великотърновското село освен с графичен дизайн се занимава и с плуване и карате, където също има успехи. В кариерата си малкият Момински има титли в щафетното плуване и е национален шампион в бойното изкуство. Спортът и постиженията не са случайни, а са запазена марка за известната фамилия, в която дядото Иван Момински, бивш полицейски шеф, също е пословичен спортист.

Данчо е изготвил проекта, с който печели, през лятото, докато е бил на плувни състезания. „Работих в почивките между тренировките. От компанията обявиха конкурса си и реших да участвам, защото графичният дизайн за момента ми е хоби. Надпреварата бе в няколко категории, като победителите от всяка участват също в отделна надпревара, откъдето се определя един човек, който се присъединява към дизайнерският им екип. Така се оказа, че печеля и аз. Преди седмица участвах с техни представители в изложение по дизайн.

Очаквам всеки момент да излезе и фантата с моето лого. Това ще е голямо признание за мен и ще ме амбицира още повече“, разказва Йордан Момински. Младежът все още не е споделил на съучениците си за големия си успех, а е разказал само на най-близките си. Приятелите му го определят не само като много талантлив, но и като доста скромен с оглед спортните и дизайнерските му успехи. Постижението му изпълва с гордост и кмета на Самоводене Николай Милаковски. Според него Община Велико Търново трябва да помисли за поощряване под някаква форма на талантливи деца, които разнасят славата на нашия край.