Американецът Джеф Литъл имал намерението да убие своята съпруга и 4-годишната си дъщеря, за да получи голяма застраховка след това. Както изясняват от полицията, той влязъл в контакт с наемен убиец на име Шайн. Джеф Литъл, обаче се объркал нелепо и изпратил съобщение относно убийството не на килъра, а на своя... шеф. Бизнесменът незабавно се свързал с полицията.
"Ей, Шайн, помниш ли, че ми каза, че можеш да ми помогнеш да убия жена си. Готов съм да приема предложението", предава изданието Metro думите от смс съобщението на Литъл .

Освен това той препоръчал на убиеца да направи така, че убийството да изглежда като обир. Главата на семейството му съобщил цялата информация за местоработата на жена си и времето, когато се връща от работа.

Сумата от застраховките на съпругата и малкото дете в размер на 1,5 млн. паунда Джеф Литъл и изпълнителят на поръчката трябвало да си поделят по равно.


Съпругата на Литъл бе спасена от грешно изпратения смс

Когато полицаите посетили Литъл, мъжът заявил, че думите свързани с организирането на убийствата били в запазените съобщения в телефона му и смс-ът е можел да бъде изпратен случайно от дъщеря му.

Съседите му, които познават добре семейството, не могат да повярват, че Джеф Литъл би поискал да убие семейството си заради пари. Но следователите са уверени в обратното и сега американецът е арестуван като предстои съдебно дело. 

Превод и редакция: БЛИЦ