Гола българка краси предизвикала ожесточен дебат в датската преса фотоизложба в центъра на Копенхаген. Нашенката беше „разконспирирана“ от вуйчо й, който по една случайност се озовал на старинния площад Ниторв /New Square/ само два дни след официалното откриване на експозицията с творбите на прочутата фотографка Матилд Графстрьом.
Българинът останал шокиран от предизвикателната поза, в която била заснета близката му родственица. По думите му русото момиче било студентка и никога не се била забърквала в подобни истории, съобщава "Монитор". Бърза справка обаче в каталога установила, че всички модели са застанали пред обектива на Матидлд доброволно, основно привлечени от каузата й жените да преодолеят страха от голотата.

„Женска красота 2016 – Голотата в публичното пространство“ включва 71 фотоса на голи женски тела, изложбата бе открита от датския министър на културата Бертел Хаардер, след като първоначално полиицята в Копенхаген беше забранила експонирането й сред историческия площад. 


В личният си интернет сайт Матилд Графстрьом е написала, че желанието й е жените да разберат ,че по ценната от външната красота е вътрешното излъчване.

Хаардел,който стана прочут преди време с думите си „Задник, глупава свиня!“, отправени към репортер докато беше министър на здравеопазването, при откриването на изложбата заявява:“Не разбирам защо тези голи снимки могат да бъдат проблем за някого, след като наоколо има много друга голота? Има толкова много жени, които са недоволни от телата им, но то е защото се сравняват с налаганите от модната индустрия идеали!“.

Секси-изложбата може да бъде видяна до 5 август включително.