Майка била уверена, че в болницата й дали грешно бебе. Жената сега съди предприятието, след като най-накрая е успяла да направи ДНК тест, който потвърдил нейните съмнения.
Въпреки че открила жената, която отгледала сина й, тя не успяла да прегърне своето дете. Рускинята Флера Фазлиева на 54 г. от град Казан в Татарстан още през 1986 г. е родила момченце, което в болницата било заменено с друго бебенце.

След като разбрала истината, Флера се свързала с Разиа Факарова, чийто син й дали по погрешка. За нещастие Флера тогава разбрала, че нейният истински син, който се казвал Айдар, загинал в автомобилна катастрофа през 2004 г., когато бил на 18 години.

"Бях в болница на 3 юли 1986 година. Щом ми дадоха бебето, знаех, че нещо не е наред. Казах им, че са ми дали грешното бебе, но лекарят и сестрата в този момент отвърнаха, че това е невъзможно, защото бебетата веднага след раждането се маркирали със специална маркировка. Казаха ми, че се чувствам така заради тежкото раждане и че с времето аз и бебенцето ще се свържем. Не можех да свикна с това чувство, а и семейството ми не можеше да повярва. Имахме среща, на която решихме, че с оглед на това, че нямаме пари за тестове, все пак да отгледам бебето сякаш е мое. Тогава разбрах за възможността за ДНК анализ чрез пощата, но това не ми донесе никакво удоволствие, защото не можеше да върне сина ми", казва Флера.

"Няколко години бях под напрежение, докато не намерих майката на биологичното ми дете. Не можех да повярвам, че Айдар е загинал през 2004 година" добавя тя, цитирана от mkd-news.

27-годишният Илсхат, когото отгледала като свой син, Флера запознала с биологичната му майка, но помежду им не се получила никаква връзка. 

"Загубих сина си и го погребах. С този странен обрат обаче открих, че всъщност не съм погребала истинския си син, а впоследствие ми бе доведен чужденец, за когото ми казаха, че той е синът ми", казва Разиа Факарова, биологичната майка на Исхат.

"Това е доста трудно за нас, синът ми не е искрен към мен, но не мога да го обвинявам за това. В най-добрия случай мога да получа хладък поздрав, но никога не ме нарича мамо, както го правеше Айдар", допълва Разиа.

И двете жени сега съдят болницата, а, ако получат обезщетение, планират да купят къща, в която ще живеят заедно. Експерти обаче казват, че шансовете за получаване на ИСС са малки, защото от замяната на бебетата са минали много години.

Превод и редакция: БЛИЦ