При специализирана операция на СДВР, ГДБОП и Специализираната прокуратура в София е неутрализирана организирана престъпна група, занимаваща се с изкупуване и държане на бойни огнестрелни оръжия и различни по вид наркотици.
Задържани са шестима участници в групата, сред които трима араби с българско гражданство (родени в Обединени арабски емирства и Ливан), както и сърбин, също с българско гражданство – братята Исам Натур и Андрей Захариев (придобил българско име заедно с новото си гражданство), Салем Алтабан и Владица Н. Обвинения са повдигнати и на Ивайло Г. и Мария Г.
 

По време на операцията по неутрализиране на групата в жилището, обитавано от братята Натур, са намерени и иззети два автомата „Калашников“, около200 патрона за тях, пистолет „Макаров“ с 8 патрона.
 
При атаката на жилището от полицейските сили единият от задържаните там - Салем Алтабан, изхвърлил единия автомат през прозореца, опитал да избяга през балкона на съседен апартамент, но бил задържан.
 
В джобовете на Исам Натур, са намерени и иззети 23 пакетчета с хероин.
 
Според събраните до момента доказателства, групата е действала поне от септември 2016 г.
 
Освен автоматични огнестрелни оръжия Исам Натур активно търсел да придобие пластичен взрив, пистолети, бронежилетки.
 
Салем Алтабан е изпълнявал ролята на „момче за всичко“ в групата.
 
Единият от автоматите „Калашников е осигурен от Ивайло Г. Оръжието било предадено на братята Натур чрез посредника Владица Н. Наркотиците пък били осигурявани от Мария Г. (българка от ромски произход). При специализираната операция в дома й са открити големи количества различни по вид наркотични вещества, както и картечен пистолет, чийто произход се установява.
 
Днес Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на петима от участниците в групата. Акцията е извършена на 30 януари.
 
На Владица Н. е наложена мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 2000 лева.