Сградата, която терористите от Ислямска държава в Мосул, използваха като затвор, отвън изглежда просто като обикновена подпалена къща. Вътре обаче се разкриха ужасите, които са ставали вътре, съобщава CCTV.
В сградата открили седем килии без прозорци, в които много хора били измъчвани и убивани. Някои от затворниците се обесили, тъй като не можели да понесат повече мъчения. Била открита и стая за разпити на втория етаж. Прозорците навсякъде били закрити с тъмни завеси. Свидетели твърдят, че джихадистите подпалили сградата преди бягството, за да унищожат доказателствата.
 


Риад Ахман, жител на Хамам ал-Али, твърди, че Ислямска държава е избила там поне 100 души. Терористите използвали затвора и да заплашват местните жители.

"Водеха там цели семейства. Тези, които имаха някакви връзки с войската, полицията и държавните служби, бяха веднага ликвидирани. Убиваха и онези, в които изпитваха някакво съмнение," разказва той и добавя, че един от неговите приятели бил вкаран в затвора само защото излизал от дома си вечер.
Понякога пък заплашвали хората само за забавление.

Превод: БЛИЦ