Снимка на българския посланик в Люксембург Мая Добрева стана хит в мрежата. Причината е шокиращият тоалет, който дамата е избрала, за да се яви пред Великия херцог Анри и да му връчи акредитивните си писма, пише Канал 3.
Посланик Добрева, която е назначена с указ на президента Росен Плевнелиев, е избрала бебешко синьо - официалния цвят на института “Пантон”.
 
Посланик Мая Добрева, Източник: МнВР

Министерството на външните работи в София разпространи снимката на Нейно Превъзходителство и Негово Височество чрез официалния си сайт в голям размер.

Посланик Добрева е с ливрея с голям маншет, дълга пола, клоширана под коляното, и внимателно подбрани аксесоари, все така в цвят бебешко синьо. Шапката също е впечатляваща - съчетание от джуфки и пера.

Като малък цветен акцент се открояват посланическите гривни бранзулетки - специфична бижутерия в няколко багри, сред които доминираща марсала - цветът на “Пантон” за миналата година.

Според Външно в рамките на проведения кратък разговор след церемонията по връчването на писмата Великият херцог Анри и посланик Добрева са обсъдили развитието на двустранните отношения, засилването на икономическите контакти и културния обмен между двете страни.