В Попово бе разкрито убийство малко преди починалият да бъде погребан. Инцидентът станал на 12 януари, съобщиха днес от Апелативната прокуратура във Варна. За срок от 72 часа е задържан 42-годишен мъж, спрямо когото утре, 17 януари, ще бъде поискана мярка за неотклонение „Задържане под стража" в Търговищкия окръжен съд.
Окръжната прокуратура в Търговище задържа за срок до 72 часа 42-годишния Никола Христов, който е обвиняем за убийството на 69-годишен мъж от Попово Искането за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо Никола Христов ще бъде внесено утре, 17 януари 2017 г., в Търговищкия окръжен съд.

Според апелативната прокуратура във Варна, убийството е извършено на 12 януари тази година в дома на 42-годишен мъж в Попово, който живеел заедно с майка си. Убитият бил в приятелски отношения с нея и им гостувал. Компанията изпила значително количество алкохол, когато между Никола и жертвата започнал конфликт, прераснал във физическа разправа. 

42-годишният мъж нанесъл побой над госта, който починал в дома им. Повикана била бърза помощ. Тъй като нямало видими следи от насилие по лицето починалия, медиците възприели обясненията на обвиняемия, че 69-годишният мъж е починал от естествена смърт. 

Близките на жертвата отишли да приберат тялото му от дома на Никола и майка му. При подготовката на погребението те установили, че по тялото на починалия има следи от насилие, усъмнили се и съобщили в полицията.

Извършената аутопсията показала, че жертвата е със счупена челюст и кръвонасядания по тялото вследствие на побой. По-късно Никола Христов бил уличен като автор на тежкото криминално престъпление.