Студент нападна възрастен преподавател по време на лекции. Екшънът се е разиграл в началото на месеца в Южно-Якутския технологичен колеж в руския град Нерюнгри, съобщава bloknot.ru.
На разпространените в мрежата кадри, запечатали боя, се вижда как 79-годишният преподавател по физика и електротехника Владимир Тонконогий прави забележка на 16-годишен първокурсник, който стои със слушалки по време на лекции. Младият човек по никакъв начин не реагира на думите на педагога.

Преподавателят се вбесява и сваля слушалките от ушите на невъзпитания младеж. Останал без занимание, студентът скача и с юмруци се нахвърля върху възрастния учител. Изненадващо, обаче, връстниците на агресора скачат да защитят преподавателя си. Колеги на момчето едва успяват да го усмирят и изкарат от аудиторията.
 

Младо момиче споделя, че 16-годишният нападател винаги се държи агресивно и е прочут с буйния си нрав. „С това момче учихме в един клас, способен е да хвърли стол по някой учител. Често избухва, ако нещо се случва по начин, който не му харесва. Много често се биеше със съученици”.
 
16-годишният нападател е изключен от учебното заведение. В колежа е започнала вътрешна проверка. Случаят се проверява и от полицията.