Министерството на извънредните ситуации предупреди териториалните си дирекции за очаквани бурни ветрове през следващите два дни.
По данни на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН над страната ще се пренесат топли въздушни маси. Вятърът от юг чувствително ще се усили, особено в Източна България и в районите северно от планините, където се очакват силни и бурни ветрове. На 3 декември скоростта на вятъра там се очаква да достигне 60-80 км/ч., а в четвъртък, на 4 декември и до 80-90 км/ч.
В планините, по билата и върховете, по планинските проходи и през двата дни вятърът ще бъде бурен, на моменти и ураганен, достигащ и надхвърлящ скорост 100-120 км/ч.

Предвид прогнозираното влошаване на метеорологичната обстановка се препоръчва на областните и общински власти, както и на всички институции, имащи задължения по плановете за спасителни неотложно-аварийни работи да предприемат необходимите мерки за ограничаване на последствията за населението. Кметовете на общини да предупредят пътно-поддържащите фирми за предприемане на действия съгласно метеорологичната обстановка. /БЛИЦ