Министерството на извънредните ситуации предупреди териториалните си дирекции за очаквани значителни валежи на 12 февруари.
По данни на Метеорологичния център на ВВС над Северна и Западна България ще превалява сняг. В южните и югоизточните райони на страната ще превалява дъжд, който вечерта ще премине в сняг. През нощта валежите ще отслабнат и постепенно ще спрат. Очаква се количеството на валежа да достигне 10-15 л/кв.м. Ще се образува снежна покривка между 10-15 см. Силата на вятъра ще бъде до 5-10 м/с от запад, с временни засилвания до 10-15 м/с. Възможни са навявания по пътните настилки.
Предупреждението е изпратено до териториалните дирекции на МИС в цялата страна. С него трябва да се запознаят областните управители, ръководителите на регионалните структури и кметовете на общини. Ще бъдат предприети мерки за ограничаване на последиците за населението. Кметовете на общини ще предупредят пътно-поддържащите фирми и ще контролират предприемането на действия при усложнена метеорологичната обстановка.
При възникване на бедствена ситуация, сигналът своевременно ще бъде изпратен в Ситуационния център на Министерството на извънредните ситуации, съобщават от МИС. /БЛИЦ