Над 10 800 предварителни договора с нови клиенти е сключила EVN Bulgaria от началото на годината, отчетоха от компанията.
Над 85% от договорите са изготвени в нормативно определения 30-дневен срок. 96% от всичките окончателни договори ( над 5300 броя) също са изготвени съгласно регламентирания срок. Средният срок за изготвяне на договор е 15 дни.

Присъединяването на нови обекти към мрежата е един от основните приоритети в работата на компанията при изпълнението на инвестиционната и ремонтна програма в Югоизточна България. За да осигури бързото и качествено изпълнение на присъединяването на нови обекти към мрежата, дружеството изгражда нови съоръжения – трафопостове, въздушни и кабелни линии, за които ежегодно се влагат средства oт ИРП.

От началото на годината досега са изградени 65 км въздушни и кабелни линии средно напрежение и над 180 км въздушни и кабелни линии ниско напрежение. Освен това са изградени 106 нови трафопоста и са монтирани над 4000 електромерни табла за нови клиенти. EVN ще инвестира около 20 млн. лева до края на 2008 г. за изпълнение на проектите по ново присъединяване. /БЛИЦ