Тази година, независимо от затруднената икономическа ситуация, в софийското издание на Форум "Кариери 2009 – Добра кариера, Добър живот", участват 85 фирми от цялата страна, а общо за всички градове до момента участието си са потвърдили над 110 фирми.
Това означава спад по-малко от 15 процента спрямо интереса на работодателите през миналата година и показва, че сериозният бизнес, независимо от временните трудности, планира бъдещето си, мисли за осигуряване на приемствеността във фирмите, като продължава да дава шанс за работа и стаж на младите хора.
Осмото издание на Форум "Кариери" стартира днес, 18 март 2009 г., в Националния дворец на културата в София.
Форум "Кариери 2009 – Добра кариера, Добър живот" за поредна година е мястото, където се срещат работодатели, млади специалисти и студенти. Тази година форумът ще се проведе в 9 града, като новият университетски център, в който младежите ще се срещнат с бъдещите си работодатели, е Бургас. Миналата година от посредничеството на "Кариери" са се възползвали близо 18 500 млади хора, а за всички издания на Форума от неговото създаване досега дните на кариерата са били посетени от общо около 90 000 студенти и млади специалисти от цялата страна. /БЛИЦ