Агенцията по заетостта набира кандидати за работа по сключената междуправителствена спогодба между Кралство Испания и Република България. До 25 септември 2008 г. бюрата по труда в страната ще приемат документи на желаещите да работят в провинция Алмерия.
Търсят се 50 шофьори на камион в международния транспорт, които да работят срещу брутна заплата 1.711,67 евро на месец, като удръжките са 4,7% социални осигуровки, 1.6% за безработица, 0,1% за професионално обучение; ДОД (варира според общите годишни приходи) - минимум 2%. Договорът е за до 9 месеца с възможност за продължение. Предлага се настаняване в квартири на фирмата – 250 евро на месец. Транспортът до Испания е за сметка на работодателя, а до България е за сметка на работника – 110 евро.
Изискванията към кандидатите са да имат професионален опит минимум 5 години като шофьор на камион с полуремарке. Ще се цени опит в международния транспорт, но не е задължителен. Образование не е необходимо. Трябва да имат шофьорска книжка - Категория С + Е. Владеене на език не се изисква, но ще се ценят познания по испански и/или английски език. Търсят се кандидати на възраст от 25 до 45 години, като допуснатите ще държат практически изпит.

Необходимите документи за кандидатстване са: молба за допускане до интервю; молба за работа в Испания попълнена в 2 екземпляра на български и испански език; копие на диплома за завършено професионално образование и/или копия на документи за квалификационна степен/разряд по специалността, с която се кандидатства; копие на трудова книжка/ осигурителна книжка; пълно копие на международния паспорт; копие на шофьорска книжка; копие на документ/и за владеене на испански или друг език. За повече информация: тел. 980-87-19 или www.az.government.bg. /БЛИЦ