Днес и утре в Амстердам ще заседава Надзорният съвет на Международната проектна компания (МПК) за изграждане на петролопровода „Бургас – Александруполис”.
Процедурата по избор на банка - финансов консултант за изграждането на петролопровода „Бургас – Александруполис” ще продължи и на провеждащото се заседание на Надзорния съвет на Международната проектна компания.
Изборът на финансов консултант е първа точка в дневния ред. Процедурата включва презентация на подбраните кандидати, отговори на въпроси и обсъждане и избор на финансов консултант.
В Лондон на 29 и 30 юли бяха изслушани представители на девет банки, от които бе определена шорт листа от три – „Лазард”, „Ситигруп” и „Сосиете Женерал”. Впоследствие към тях по настояване на Гърция е била включена и банка „Калион”. От тези четири банки трябва да бъде избран финансовият консултант на проекта, но изборът се забави.
В дневния ред на заседанието влиза още – одобрение за учредяване на филиали на компанията в Гърция и България. /Марина Шиварова, БЛИЦ