Кабелните оператори може и да не спрат да предават Би Ти Ви, както заплашваха преди няколко дни, стана ясно след среща на Асоциацията на българските кабелни оператори (АБКО) с представители на медията. Телевизията на Мърдок поиска фирмите да й плащат по 2 лв. такса за излъчване на абонат от 1 септември. Досега такава такса не съществуваше.
"Стигнахме до извода, че оттук нататък можем да пристъпим към индивидуални преговори с всеки отделен оператор. Нито един от присъстващите оператори не заяви, че смята да изключва Би Ти Ви от мрежата си", коментираха от телевизията.
"Доволни сме от разговорите, които протекоха много конструктивно", обясни и Магдалена Георгиева от АБКО. По думите й в Би Ти Ви са отворени за нови идеи. "Разбрахме, че има възможност да направят корекции в предлаганите оферти", коментира тя. Според Георгиева има вероятност телевизията да продължи да иска такси от кабеларките, но по-скоро това ще е с оглед на групирането й с други канали. "Имат намерение да създават още програми, които ще са в платените пакети на кабелните оператори, и така Би Ти Ви може да върви в пакет с тях и да излиза почти безплатна за абонатите", обясни Георгиева. /в. "Сега"